Home / Хранене / Диети / Зелено кафе, отслабване без диета или поредният рекламен трик?

Зелено кафе, отслабване без диета или поредният рекламен трик?


Напоследък усилено се говори за зеленото кафе и за това, колко е ефикасно за намаляване на теглото. Огромният интерес към това кафе възбуди любопитството ми и потърсих информация в интернет разбира се. 

Натъкнах се на доста статии за ефективността му, но предпочетох да се доверя на коментарите на потребителите, които вече са го изпробвали. Според голяма част от тях зеленото кафе наистина има ефект и топи килограмите без йо-йо ефект. 

Това още повече ме накара да се заинтересувам и потърсих още по-подробна информация защо тъкмо това кафе е толкова ефективно.

Ето какво открих.

Зелено кафе Зеленото кафе всъщност си е истинско кафе, което обаче не е изпечено както кафето, което пием всеки ден, а се приготвя сурово. В зелените кафеени зърна се съдържа хлорогенна киселина, която (така твърдят запознати) забавя освобождаването на захарите в организма след хранене и по този начин помага да се топят килограмите.

Зеленото кафе може да се пие също като добре познатото ни кафе или да се приема на капсули, изборът си е наш.

Освен, че в момента е един от най-продаваните и препоръчвани продукти за отслабване, оказва се, че това кафе се използва и много успешно в козметиката.

Масло от зърна зелено кафе действа много добре върху косата и подобрява нейния растеж.

Екстрактът от суровите, зелени зърна кафе се използва и за приготвянето на антицелулитни кремове, кремове за масаж и други.

Маслото от зелено кафе е и в основата на кремове против бръчки, за приготвяне на слънцезащитни, овлажняващи и подхранващи кремове.

Дали ще го пробвате или не, изборът си е изцяло ваш. Аз просто бях любопитна да разбера повече за ефективността на зеленото кафе. Мисля да пробвам все пак и да ви споделя дали наистина е ефективно или не.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*