Home / Народна медицина / Лечебни билки / Лечение с Рейши – гъбата на дълголетието

Лечение с Рейши – гъбата на дълголетието

Гъбата Рейши помага при редица заболявания

Рейши е вид лечебна гъба, за която се смята, че притежава изключителни за здравето ни свойства.

Гъбата на дълголетието, както я наричат още, расте в Япония и Китай и се е използвала за лечение на различни заболявания още преди хилядолетия.

Тъй като Рейши расте само на определени видове дървета и при определена температура, откриването й в миналото било много трудно и този, който намерел дърво, на което растели лековитите гъби пазел мястото в тайна, тъй като това било безценно съкровище.

Да се открие императорската гъба на дълголетието е било доста трудно до 70-те години на миналия век, когато билкарите открили начин да я култивират.

Днес Рейши можете да си закупите лесно. Гъбата се предлага под различни форми – като капсули, в комбинация с жен шен, зелен чай с рейши и други.

Гъби Рейши

Гъбите Рейши подсилват имунитета

Безценната гъба е не само изключително полезна, но и няма никакви странични ефекти. Може да се приема всеки ден, както за профилактика, така и за лечение на различни заболявания.

Специалистите по китайска медицина съветват за поддържане на здравето да се приемат от 3 до 5 грама сушени гъби рейши дневно, а за лечение на заболяване е добре да се приемат 10-12 грама.

В лечебната гъба се съдържат полизахариди, стероиди, аминокиселини, витамини, минерали, микроелементи, алкалоиди, нуклеотиди и други полезни за здравето вещества.

Употребата на Рейши:

Подсилва имунната система
Предпазва от сърдечно-съдови заболявания
Защитава черния дроб
Детоксикира
Действа противоалергично
Унищожава туморни клетки
Бори се с ракови заболявания

След проведени медицински изследвания е доказано, че императорската гъба може да лекува още: безсъние, проблеми с панкреаса, хепатит, язви на стомаха и дванайсетопръстника, различни чревни заболявания.

Освен това регулира метаболизма и нещо, което е изключително ценно – има доказани случаи на лечение на рак при безнадеждни за медицината случаи.

Гъбите Рейши могат да променят имунните функции на организма, нещо което ги прави наистина изключително ценни в борбата с раковите заболявания. Доказано е, че една от най-честите причини за появата на туморни образувания е слабата имунна система.

С приема на гъби рейши се постига регулиране и засилване на имунната система, тъй като в тях се съдържат високи концентрации на полизахариди, които имат силен противораков ефект.

В тази изключителна гъба се съдържат и други антитуморни съединения, които пречат на развитието на туморните клетки и ги унищожават.

Рейши действа добре и като допълнение при химиотерапия и лъчетерапия, тъй като облекчава значително нежеланите реакции от тях.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*