Home / Народна медицина / Бабините лекове / Рецептите на нашите баби: Тези продукти гарантирано помагат!

Рецептите на нашите баби: Тези продукти гарантирано помагат!

Природно лечение – тези продукти премахват редица здравословни неразположения

Природните лечебни продукти – много добър лечител на всички леки болки и неразположения. Те са чудесна първа помощ, докато отидем на лекар.

Рецептите на нашите баби, предадени ни от нашите майки, а понякога и директно от баба на внуче, макар често да ни се струват странни, отдавна са доказали своята ефикасност.

Черният въглен
Само допреди няколко години при трудности с храносмилането – болки и тежест в стомаха, обичайното лекарство бе черният въглен.

Днес, в сравнение с новите медикаменти, този цяр ни изглежда недостатъчно сериозен. По резултат е почти без конкуренция и затова продължава да бъде широко използван.

Черният въглен не съдържа активни молекули. Той се разгръща в дебелото черво, а карбонатните му атоми се нареждат в последователни пластове и реагират като филтър срещу газовете и токсините, като ги изтласкват навън.

Негативната му страна е, че прочиства изцяло дебелото черво, отнемайки включително витамините и минералите. Затова, ако заложите на природно лечение с медицински въглен, уверете се, че е минало достатъчно време след последното ви приемане на храната.

Зелената глина
Друго природно средство, използвано от нашите предци, е зелената глина. Нейните свойства, с изключение на улесняването на извеждането на газове и на токсини, са сходни с тези на черния въглен.

рецептите на нашите баби

Рецептите на нашите баби

Под формата на фина и ароматизирана пудра, зелената глина е включена в състава на фармацевтични лекарства и помага при диария и колит.

Зелена глина в естествено състояние може да намерите в повечето аптеки пише „Здравен журнал“.

За да извлечете максимално полза от нейните свойства, разтворете в чаша вода една супена лъжица глина и оставете напитката да престои една нощ.

На следващата сутрин я изпийте, като внимавате да не погълнете и утайката. Медикаментите на базата на зелена глина имат предимството да се усвояват веднага.

Болките и болестите на зъбите могат да ви създадат големи неприятности.

Лекарската намеса е задължителна, но за да намалите неприятното и мъчително усещане, преди да потърсите стоматолог, може да използвате за временно успокоение на болката природно лечение с подправки.

Вземете щипка карамфил и я поставете върху зъба. Това ще намали болката и причиняваните от бактериите разрушения.

Ако мисълта да докоснете болното място не ви допада, можете да си направите отвара от няколко щипки карамфил. Сварете ги и охладете до подходяща за гаргара температура.

Специални научни изследвания отдавна доказаха ефикасността на това растение. Тя се дължи на голямото му съдържание на аналгетични и антисептични субстанции.

Друга подправка с лечебни свойства е канелата. Нейната родина е Азия и от векове е използвана при умора, защото дава тонус. Въздействието й е особено резултатно и при грип.

Чудодейна рецепта за настиналите е отвара от канела, към която след преваряване се прибавя сокът от половин лимон и чаена лъжичка мед.

Антивирусните свойства на канелата, придружени от антисептичните на лимона и антибиотичните на меда, са сигурно средство за успешно излекуване с природно лечение.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*