Home / Хранене / Диети / Диета с активен въглен

Диета с активен въглен

       Диетите за отслабване и детоксикация на организма набират все по – голяма сила. Всекидневно ни заливат хиляди препоръки за това, какво трябва да се яде и какво да се отбягва. Редовно препоръчвани режими за отслабване са плодовите, зеленчуковите и тези на водна основа. Но чували ли сте за диета с активен въглен? 

       Активен въгленПодобно на всеки друг режим за отслабване и този съдържа препоръчителни храни и такива, които остават извън списъка. Диетолозите съветват отслабващите с активен въглен да подберат леко и балансирано меню. Храната трябва да бъде с ниско съдържание на мазнини. Всеки ден трябва да се изпиват поне 2 литра вода. Особеност представлява изискването водата да бъде пречистена. Специалистите казват, че след приключване на отслабване с активен въглен трябва да се приемат течности или специални препарати, които съдържат живи бактерии. Приемът на тези течности продължава около две седмици. 

      Активният въглен се приема под формата на таблетки. С негова помощ, тялото се детоксикира. Стомашно – чревният тракт и кръвта се пречистват за изключително кратко време. Едно от най – изтъкваните качества на активния въглен е способността му да намаля съдържанието на вредните липидни съединения в кръвта. В резултат на това се стига и до значително намаляне на мастния обем в човешкия организъм. Поради тази причина, по време на диетата с въглен трябва да се избягват мазни и калорични храни. Този хранителен режим може да се провежда в продължение на 2 до 4 седмици. Приема се по една таблетка (на 10 кг.) , два пъти на ден. За господата ще споменем следния любопитен факт. Активният въглен се бори успешно с махмурлука. За целта се изпиват от 6 до 8 таблетки. Доказано е, че средството абсорбира токсичните и вредни вещества от организма. С помощта на въглена се подобряват функциите на черния дроб и бъбреците. 
       
След приключване на диета с активен въглен не забравяйте да спазвате препоръките на диетолозите и да се снабдите със специалните напитки за организма.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*