Home / Любопитно / 5 мита за кафето

5 мита за кафето

Милиони хора по света не могат да си представят живота без чаша ароматно кафе рано сутрин. Доказано е, че горещата напитка ободрява, но е хубаво да не прекалявате с количеството. Предлагаме на вниманието ви 5 мита за кафето, които са широкоразпространени и карат любителите на черната напитка да си задават немалко въпроси.

1. Кафето причинява рак
Не е вярно! След редица проучвания учените са стигнали до категоричния извод, че кафето „работи“ против тази коварна болест. Напитката понижава нивото на хормоните и намалява значително риска от рак на гърдата.
 
2. Кафето вреди на сърцето
Абсолютна лъжа! Благодарение на кофеина в кафето коронарните артерии се разширяват. Това от своя страна спомага за по-доброто кръвоснабдяване на сърцето. Лекарите обаче съветват да бъдете много внимателни, ако страдате от исхемична болест на сърцето.
 
3. Кафето унищожава калция в кръвта
Това твърдение също е мит. Специалистите успокояват, че консумирането на кафе не унищожава калция в кръвта. Ако сте любители на тази напитка, не бива да се притеснявате, че тя ще наруши количеството на този елемент в костите и зъбите.
 
4. Кафето повишава значително кръвното налягане
И това твърдение не е вярно! Лекарите обясняват, че повишаването на кръвното налягане трае твърде малко време. Ако консумирате повече от 4-5 чаши кафе на ден обаче, вероятността да си причините сериозни здравословни проблеми е много голяма.
 
5. Кафето причинява диабет
Няма ясни и категорични доказателства, че кафето причинява диабет. Ако обаче страдате от тази болест, изключете ароматната напитка от менюто си, тъй като може да попречи на лечението.

Един коментар

  1. За да се неутрализира вредното влияние на кофеина в кафето, на пазара вече има кафе с екстракт от рейши (ганодерма). По този начин кафето става с алкален характер и подобрява ph-то в тялото ни. Освен това рейши съдържа органичен германий, който допринася за увеличаване на кислорода в кръвта. Това предпазва от сгъстяване на кръвта и от слепване на червените кръвни клетки. Предотвратява се образуването на тромби и се подобрява микроциркулацията на кръвта. Знаем, че кръвта пренася хранителните вещества и кислорода до клетките и отнема токсичните вещества отделени от тях. По този начин рейши съдейства за нормалното протичане на всички процеси и именно затова в Азия тя е известна като Гъба на дълголетието. Пиейки това кафе, хората с високо кръвно налягане биха могли да го нормализират. Най-новите научни открития показват, че раковите клетки се развиват в кисела и безкислородна среда. Рейши съдържа тритерпентин и има доказан противораков ефект. Така,че ежедневната употреба на малки количества от рейши, ни спестява много неприятности.
    Мозъкът е основен консуматор на кислород и затова човек се чувства по-бодър, по-концентриран и по-работоспособен.
    А за тези, които не са фенове на кафето има чайове и горещ шоколад с рейши.
    Изборът да бъдем здрави е изцяло наш! Един грам профилактика е по-ценен от един килограм лечение!

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*