Home / Любопитно / Как да разберем кои важни витамини ни липсват?

Как да разберем кои важни витамини ни липсват?

Витамини – как да разберем кои от тези важни микроелементи ни липсват

За да сме в отлично здраве и да се чувстваме млади, бодри и сияещи е достатъчно да се доверим на народната медицина и даровете, които ни дава природата.

Насищането на организма ни с витамини е сигурна основа за крепко здраве и вечна красота.

За недостига на определен витамин можем да разберем по външните признаци – суха коса, чупливи нокти, проблемна кожа и така нататък.

Хайде сега заедно да разгледаме, какви са ползите за нашето здраве от различните витамини:

Витамин А

Той е познат като еликсира на младостта, защото способства за произвеждането на колаген и еластин.

Освен това, витамин А регулира дейността на много от жлезите, които помагат за подобряването на метаболизма или обмяната на веществата.

Сухата и увредена коса – първия признак за липса на този строителен елемент за крепко здраве.

Как да разберем кои витамини ни липсват?

Как да разберем кои витамини ни липсват?

Витамин B

Той отговаря за овлажняването на нашата кожа, помагайки ни в спринта за силно здраве на нашата кожа. Сухите и груби устни говорят за липсата на витамин B2 и B6, а падането на косата – за витамините B3 и B6.

Витамин С

Витамин С също е много важен, ако искаме да сме красиви и млади. Той подобрява еластичността, но и има противовъзпалително действие.

Освен това, предотвратява падането на косата, което е често срещан проблем при много жени. Ако насищате организма си на витамин С, тогава с пълна сила можете да сте спокойни, за здравето Ви.

Витамин Е

Този витамин е отличен антиоксидант, а същи така защитава кожата ни от вредните ултравиолетови лъчи, насищайки организма ни с кислород.

Това помага да предотвратим появата на бръчките в ранна възраст.

Диетолозите ще Ви помогнат разберете кои витамини Ви липсват и какво количество е нужно да приемате на ден, за да наситите организма си с тях.

Но никога не забравяйте, че не бива само известен период да се грижите за вашето здраве, защото това трябва да става през целия Ви живот.

Един коментар

  1. За да не чувствате липса на някои витамини най добре е да пиете комплексни витамини, които да доставят на организма всички необходими вещества и минерали. Аз лично се спрях на Мултивитамини алайв и съм много доволна – не боледувам, чувствам се по-жизнена, нямам проблеми с кожата и косата.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*