Home / Любопитно / Лековити камъни – как и защо трябва да ги почистваме редовно?

Лековити камъни – как и защо трябва да ги почистваме редовно?

Лековити камъни – какво трябва да знаем за тях?

След ваканцията се нуждаем от бързо прочистване на организма и лесно връщане към трудовото всекидневие. За целта можем да се доверим на уникалните лековити камъни!

Ето два минерала, които ще ви помогнат за пренастройката – амазонит и халцедон.

Доказано е, че скъпоценните, полускъпоценните камъни, както и кристалите могат да се използват в лечението на различни здравословни проблеми. В съчетание с биохимичния метод на д-р Вилхелм Шуслер халцедонът и амазонитът мотат да решат много проблеми, с които се сблъскваме след почивката.

Хилядолетните съвети на монахинята лечителка

Най-много исторически материали за използването на камъните като лечебно средство е оставила лечителната монахиня Хилдегард фон Бинген (1098-1179 г.). Тя препоръчва избраният камък първо да се напече на слънце, и след това да се положи върху болното място, докато е топъл.

Едно от най-разпространените приложения на целебните минерали е носенето им като амулет. Камъкът се закрепя на верижка или кожена връв и се окачва на врата така, че да допира кожата. За да подейства благоприятно при болки или възпаления, се поставя директ­но върху засегнатото място.

Лековитите камъни трябва да се почистват редовно, защото поемат онова, което болният организъм е изхвърлил.

лековити камъни

Камъните лекуват

За целта трябва да се държат няколко минути под течаща студена вода, след което се слагат за няколко часа на слънце или в кристална сол.

Така те се зареждат отново с енергия.

Защо точно халцедон?

Това е камъкът, който подпомага действието на Шуслерова сол №10 натриев сулфат. Организмът се нуждае от нея в периода след отпуската, когато е необходимо да се прочисти от редица изкушения, с които сме го преситили.

Обик­новено по време на ваканция голяма част от хората се отпускаме, хапваме и пийваме повече, а движението почти отсъства.

Всичко това значително натоварва черния дроб и отделителната система.

Необходимо е да подсилим естествените процеси на детоксикация, за което се грижи Шуслерова сол №10.

От друга страна, в преходния период между лятото и есента са засегнати хората с хидрогеноидни конституции (онези, които са склонни да задържат вода). Те реагират с лош тонус или разболяване на по-хладното време и повишената влажност.

Такива пациенти трябва да подпомогнат дейността на бъбреците, черния дроб, чревния тракт за по-лесно елиминиране на излишните течности.

Комбинирането на Шуслерова сол №10 с лечебното действие на халцедона подсилва и имунната система и по този начин влияе на чувствителните към влага и студ лигавици.

Халцедонът разсейва напрежението и предизвиква вътрешна хармония.

А защо амазонит?

Това е камъкът, който изключително много помага на нервната система. Всички знаем колко е трудно да се пренастроим към работния ритъм след отпуска. Трябва да се преборим с психологическия дискомфорт, което не е много лесна задача.

Амазонитът действа отпускащо и подсилващо на нервите.

Той съдържа калий (Шуслерова сол №5 калиев фосфат) и заедно със солта съгласува действието на нервната система с всички вътрешни органи.

Облекчава психически състояния, възникнали от скръб или разочарование. Наричат го още камък на смелостта, защото, както сол №5, дава жизненост, бодрост, насърчава творческата страна на притежателя му.

Източник:Жypнал

Снимка: Pixabay.com

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*