Home / Йога / Упражнения / Дихателни упражнения в йогата – какво трябва да съобразим като ги правим

Дихателни упражнения в йогата – какво трябва да съобразим като ги правим

Жизнената енергия във всеки от нас е много важна, за да се радваме на крепко здраве, но също така да сме в бодро настроение. Обикновено човек възвръща тази липса по три начина – хранейки се, пиейки вода и дишайки. Дишането също е много важно за нашето здраве, а не само приемането на храна и вода, както много от Вас си мислят.

Правилното дишане в йога води до по-добро здравеРеката на душевното спокойствие – именно затова се грижи днешното изкуство йога и всички упражнения свързани с него. Така ние помагаме на тялото ни да се отпусне. При изпълнението на тези упражнения в йогата е много важно да спазваме правилно всички дихателни цикли. Ние знаем, че без вода или храна можем да живеем няколко дни, но без въздух няма да издържим и няколко минути. Той е онази живителна сила, която движи света, но и е основната частица от пъзела за правилното изпълнение на днешните йога упражнения. Процесът на дишането се явява най-важният източник на живот, който влияе и на нашето самочувствие.
 
Ако правилно изпълняваме дихателните упражнения в йогата, тоест спазваме определените цикли (вдишване–издишване), то тогава ще се радваме на крепко здраве дълги години. Това се дължи на факта, че ако циркулацията на жизнената сила е нарушена, то тогава нашите органи не получават достатъчно количество енергия, а това е първата крачка към разболяването на тялото и душата ни. Благодарение на правилно вдишване и издишване, ние ефективно се грижим за нашата нерва система, насищайки тялото ни с достатъчно количество кислород.
 
Едва ли има хора, които без да са тренирали дихателни упражнения, да могат да се справят идеално с тази задача. Ние си мислим, че няма нищо по естествено от дишането, като така дори не обръщаме внимание на поемането на въздух и засищане на тялото ни с кислород. Запомнете, че сами едва ли ще можете да се научите на правилно дишане с упражнения, затова е най-добре да се обърнете към специалист в тази област, като така ще се радвате на силно здраве и духовна сила.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*