Home / Йога / Упражнения / Какви комплексни упражнения съществуват в съвременната йога?

Какви комплексни упражнения съществуват в съвременната йога?

Днес ще Ви запознаем с няколко основни техники или упражнения в йогата. Те могат да се изпълняват дори в домашна обстановка, като така дори няма да Ви се налага да посещавате скъпи курсове и да давате парите си на друг. Правете тези упражнения в дома, като така ще спестите от семейния си бюджет, но също така ще се радвате на крепко здраве и душевно равновесие всеки ден!

Упражнения с йогаПозата на „гората”. Станете в право състояние, раменете изправете назад, а ръцете нека се разполагат свободно надолу. Краката трябва да са един до друг. Задръжте се в тази поза за няколко дихателни цикъла (вдишване – издишване – това е един дихателен цикъл при упражнения с йога). 
 
Позата на „змията”. Легнете по корем, а ръцете сложете под гърдите си. В това положение се постарайте максимално да изправите ръцете си и да повдигнете тялото. Изпълнявайте тези видове упражнения, за да усетите натоварване на гръбнака. Тук обаче бъдете внимателни и не се насилвайте веднага, ако усещате, че не можете добре да изпълните в началото тези упражнения. Този вид тренировки влияят благоприятно на сърдечната дейност, но и на нервната система.
 
Позата на „кучето с глава надолу”. С пръстите на ръцете и краката се опирайте на пода. След това се опитайте да се приповдигнете максимално много. Тялото Ви при този вид упражнения в йогата трябва да напомня на буквата „Л”. Задръжте се в това положение за 1-2 дихателни цикъла, тоест за максимален ефект.
 
Позата на „стола”. Станете в право положение и раздалечете малко краката си, като в това време ръцете Ви са отпуснати надолу. Отпуснете се все едно, че сядате на стол. При тези упражнения вдигнете ръцете си, тоест все едно че така работите паралелно – тялото Ви сяда, а ръцете се вдигат.
 
Не забравяйте за правилното дишане по време на вашите йога упражнения. Без тях Вие просто тренирате, но не практикувате това древно изкуство. Именно правилното дишане е ключът към отличното трениране. Всички тези упражнения ще Ви помогнат да подобрите стойката си, но и да се справите с излишните килограми ефективно!

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*