Home / Психология / Констелации / Решете проблемите със системни констелации

Решете проблемите със системни констелации

Съвременните констелации могат да се прилагат в семейството, но и в системните отношения в бизнеса. Това е начин да се решат дълготрайно пукнатините в живота на всеки бизнес, но и не само. Така се цели да се възстанови баланса и йерархията във връзката между отделните елементи, защото всички те са взаимосвързани помежду си.

Решете проблемите със системни констелацииВажното е да знаете някои особености, за да разберете, какво представляват системните констелации, а именно как действат, от какво изхождат и как да се решат трудностите, за да не се превърнат в хронични. Истината е, че организационните и семейните констелации много си приличат в самата структура. Според този метод се смята, че всичко, към което принадлежим, има не само тяло, но и душа. Ако трябва да говорим за организация, то това са душите на системите. Тя описва именно тези нишки, които са невидими, но са много важни, а и са свързани пряко помежду си. Много често ние не си даваме реална сметка за тези неща.
 
Важно е да осъзнаете, че е важно да има здравословни балансиране на всички системи, без значение дали говорим за семейство или бизнес среда. Те са в основата на хармонията, затова са толкова важни. С помощта на семейните или пък организационни констелации се решават всички проблеми в тях. Основните закони на тази наука са, че трябва да има силен баланс между даването и самото получаване. Освен това всеки има право на своя принадлежност към дадена система, на която дава част от себе си. Третият закон на организационните констелации е свързан с реда и че той трябва да присъства пряко във всяка система.
 
Трудно ще представим подробно, какво всъщност представляват системните или така наречените организационни констелации, но се надпяваме поне малко да сме Ви разяснили, какво значи това и колко е важно. В заключение ще кажем, че ако някои от законите на семейните констелации не се спазват, то веднага се нарушава баланса и хармонията на системата, като това оказва пряко влияние и на нашето здраве.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*