Home / Йога / Рейки / Основни принципи на Рейки

Основни принципи на Рейки

Рейки е древно Японско учение, с техники за намаляване на стрес, релаксация и лечение. Основава се на идеята, че невидима енергия на живота протича през нас и ни вдъхва живот.

Ако при някой енергията на живота е с ниски нива, това го прави по-уязвим на болести и по-податлив на стрес.

Ако е нивото на енергия е високо, тогава сме по-щастливи и здрави.

Прилагането на енергийното лечение не зависи от интелектуалното ниво или развитие на духа, затова то е достъпно на практика за всеки.

Основни принципи в РейкиХиляди хора се обучават в Рейки на всякакви възрасти и от всички култури по света.

Рейки учението се основава на пет принципа. В тях се съдържа помощ как да се справим със стреса, да премахнем гнева, тревожността или негативното мислене.

Използват се за четене и медитиране всеки ден. С тях се приближаваме до по-пълноценен и вдъхновяващ живот. Създателят на учението и принципите е д-р Мика Усуй. Те съществуват в няколко вариации.

 1. Само днес, Няма да се ядосвам

Гневът към останалите или към себе си създава сериозен блокаж на енергията. Той е най-сложният вътрешен враг. Рейки е отличен инструмент за премахване на блокажите от гнева акумулирани в тялото. Освобождаването от гнева дава душевен мир

2. Само днес, Няма да се притеснявам

Непрестанните притеснения запълват съзнанието ни. Преносно казано, всяко едно притеснение дълбае дупки душата и съзнанието на човек и нарушава енергията. Освобождаването от притесненията, подсилва лечението на тялото.

3. Само днес, Ще бъда благодарен

Бъди благодарен искрено от сърцето си. Вътрешното убеждение е важен елемент на този принцип. На пръв поглед прости неща като благодарност, прошка, усмивка, добра дума подобряват живота на другите и ги правят щастливи. Да бъдеш искрено благодарен носи радост в душата.

4. Само днес, Ще изпълнявам работата си усърдно

Осигурявай семейството и себе си достойно, без да нараняваш другите.

5. Само днес, Ще бъда мил към всяко живо същество

Уважавай родителите си, учителите си, по-възрастните. Да бъдеш добър и мил внася любов в света.

Много хора и последователи на Рейки създават свои принципи, като използват идеите на учението. Основната идея е да подтикнеш мисленето си и усещането си за благополучие „само за днес” с 5 прости изречения, които значат нещо специално само за теб.

Те спомагат на човек да остане фокусиран тук и сега ако иска да постигне промяна. Рейки последователите и лечителите прилагат тези принципи в живота си всеки ден.

Макар и създадени преди повече от 100 години, те са актуални и днес и спомагат за пълноценното здраве и благополучие на човек чрез балансиране на собствената му енергия на живота.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*