Home / Хранене / Диети / Полезен списък: Менюто ви трябва да включва 80% алкални храни

Полезен списък: Менюто ви трябва да включва 80% алкални храни

Хранителните продукти, които понижават алкалния характер на кръвта, не трябва да се консумират ежедневно. В повечето случаи това са храни от животински произход. Яйцата също правят кръвта с по-ниска алкалност, но в по-малка степен, отколкото месните храни.

Зърнените храни са в една група с яйцата. Храните, които повишават алкалността на кръвта, са предимно пресните плодове – сливи, сушени сини кайсии и зелени и кореноплодни зеленчуци.

Човек трябва да си изработи дневната диета по такъв начин, че да консумира 80% алкални хранителни продукти, като пресни плодове, бобови растения, кореноплодни, и 20%, образуващи киселини храни, като риба, месо, зърнени храни, хляб.

Създаване на добър баланс и едно нормално рН ще помогне много за здравословния начин на живот. В състояние на ацедоза трябва да се консумират повече алкално-формиращи хранителни продукти за по-бързо възстановяване.

Най-лесният начин да се алкализира диетата е да се пият плодови сокове и да се ядат цитрусови плодове. Цитрусовите плодове съдържат висок процент алкални соли като калий и много други полезни вещества.

алкални храни

Консумирайте повече алкални храни

Тук може да прочетете списък на алкално-формиращите хранителни продукти, които може да консумирате всеки ден, според зависимост от сезона.

Не купувайте спанак през зимата, защото най-вероятно той не е отгледан по естествен начин и вместо да ви помогне, по-скоро ще ви навреди.

Предпочитайте храните според сезонността им.

За да поддържате нормалния алкален баланс на кръвта, яжте: пъпеш, мляко, лук, портокали, праскови, круши, ананас, картофи, тикви, репички, стафиди, бадеми, ябълки, узрели банани, цвекло, зеле, кокосови орехи, извара, смокини, грозде, лимони , марули, кайсии, ряпа, домати, соя, спанак, магданоз.

От друга страна, списъкът на храните, които са киселинно-формиращи, също не е малък и трябва да се избягва консумацията им, но не и да се изключат съвсем от менюто.

Това са: месо, яйца, зърнени храни, ядки, с изключение бадеми, хляб, зърнени култури, неузрели банани, ечемик, боб, торти, пиле, царевица, шоколад, овесени ядки, кафе, морски храни, захар, ориз, грах, чай.

Снимка: Pixabay.com

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*