Home / Йога / Рейки / IV символ на Рейки (мастерски) – Даи Ко Мио (DAI KOMIO)

IV символ на Рейки (мастерски) – Даи Ко Мио (DAI KOMIO)

Символът Даи Ко Мио е триединен и събира в себе си любовта, светлината и хармонията. Тези три понятия, събрани заедно, напомнят християнския съюз Отец, Син и Светия Дух.

 
4-ти символ на Рейки - Дай Ко МиоТози символ на Рейки представлява трета степен на просвещение, тъй като универсалната енергия се съединява с нашата собствена. Символ на Майстора е наричан още и идва на помощ тогава, когато сме постигнали абсолютното осъзнаване и разбиране. Той има няколко популярни значения, но най-известното сред тях е Великата Сияйна Светлина. Именно поради това Даи Ко Мио е абсолютният, пълният източник на енергия, който се използва при практики с универсалната жизнена енергия.
Той може да замества други символи при нужда. Тъй като е триединен, може да включва в себе си останалите символи, което го прави абсолютен път към чистата енергия. Може да се използва по всяко време и място. Именно Даи Ко Мио се използва при медитация като мантра. Представлява връщане към обикновеното и простото.
 
Според това учение всичко, от което се нуждаем, е вяра в източника на енергията. Използвайки символите и енергията Рейки, ние можем да открием нови и непознати ни досега пътища, да се завърнем към простота и триединството, което всъщност представлява абсолютното единство.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*