Home / За жената / Красота / Хубава фигура и повече тонус – увеличете движението

Хубава фигура и повече тонус – увеличете движението

Хубавата фигура и добрият тонус винаги са били едно от най-важните неща за всяка жена. Ако едно от тях липсва, това винаги си личи, без значение дали се отрича или не. Със сигурност има изключително много фактори, които влияят върху постигането на перфектна фигура и добро настроение, но експертите са на мнение, че съществува нещо лесно и изпълнимо, което може да се прилага ежедневно за постигане на положителен ефект – движението.

Повече движение - хубава фигураБез значение дали става въпрос за кратка разходка из парка, отиване пеша, а не с колата до магазина или пък за няколко минутно ставане от стола офиса, просто така, за да се поразтъпчете, движението ще ви бъде от полза. Редица изследвания показват, че точно застояването и обездвижването са бич за живеещите в 21 век хора.

Похапването на нездравословна храна в офиса, поръчването на пица за вечеря и пропускането на закуската са един от най-големите проблеми за работещата жена днес. Още по-тежко става положението за дамите от големите градове, които не могат да отидат пеша до работното си място, а се налага да ползват градски транспорт или личен автомобил. При тази ситуация движението се свежда до минимум и така се натрупват проблеми с фигурата и разбира се, добрия тонус.

Доказано е, че когато човек се движи малко той е отпаднал и изморен. Дори и кратката разходка из парка или намиращите се в близост до дома ви зелени площи ще ви дадат необходимото настроение и ще помогнат за изгарянето на няколко калории.

Не на последно място разходките спомагат и за подобряване на храносмилателните функции на стомаха и ще бъдат от полза на онези дами, които имат подобни проблеми. Разбира се, факторът време оказва изключително неблагоприятно влияние относно възможностите за разходки.

Наложително е обаче за всяка жена да успее да намери решение по този въпрос, защото това безспорно е най-лесният и достъпен начин за справяне с тези два основни проблема или поне за поставяне началото на тяхното преодоляване.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*