Home / За жената / Красота / Прочут пластичен хирург дава съвет как да имаме перфектна кожа!

Прочут пластичен хирург дава съвет как да имаме перфектна кожа!

Мечтаете за сияйна и стегната кожа? Забравете хирургическите интервенции и пластичните операции-има много по-лесен и ефективен начин да поддържате кожата на лицето си свежо и без бръчки дълго време.

Разбира се, става дума за здравословното хранене! Хапвайте повече риба, зеленчуци, плодове, соя, нетлъсто месо и чесън и ще имате кожа, на която и 17 годишните ще ви завиждат.

Какво причинява бръчките?
Колагенът е основният белтък в съединителната тъкан и представлява от 20 до 30 % от белтъците, които се намират в тялото ни. Най-голямо е съдържанието на колаген в ставите, хрущялите, зъбите и костите.

Той е и в основата на здравината и еластичността на кожата. С напредването на възрастта обаче, колагенът намалява и кожата ни се сбръчква. За появата на бръчките доста важна роля играят и замърсения въздух, слънцето, димът и други фактори.

Как да помогнем на телата си да произвеждат повече колаген и да запазим кожата си по – дълго свежа и еластична?

Според известният пластичен хирург Ричард Парфит, здравословното хранене и начин на живот помага на кожата да запази своята еластичност и свежест по-дълго време.

Какво причинява бръчките?Д-р Парфит съветва да включим в менюто си риба, червени, зелени, оранжеви зеленчуци, плодове и протеини.

 Рибата е от голямо значение, тъй като тя създава по-силни клетки. Сьомгата и риба тон например имат високо съдържание на Омега-3 мастни киселини, които са от голяма важност не само за поддържането на сияйна кожа, но и за здравето като цяло.

В колагеновата диета е добре да бъдат включени и червени зеленчуци като домати, чушки, цвекло, тъй като те съдържат антиоксиданта ликопен. Неговото действие е подобно на слънцезащитния крем и предпазва кожата от увреждане по време на повишаване нивата на колаген.

Задължителни за приемане са и тъмно зелените зеленчуци като спанак и зеле, тъй като те са богати на витамин С, който има антиоксидантни свойства и стабилизира ензима, който разгражда колагена.

Оранжевите зеленчуци като картофи и моркови са богати на витамин А, който е отговорен за възстановяването и регенерирането на повредения колаген в кожата.

Плодовете също играят важна роля за възстановяването на колагена. Пресните плодове спомагат за запазването на свободните радикали, като същевременно с това повишават нивата на колагена.

Цитрусовите плодове като портокали, лимони, грейпфрут са богати на витамин С и имат способността да подпомагат работата на аминокиселините, които регенерират колагена.

Да не забравяме и протеините, които трябва да приемаме, ако искаме да имаме еластична и без бръчки кожа. Яйчните белтъци са с високо съдържание на лизин, пролин и колаген, така че ако ги добавим към диетата си това ще помогне за естественото производство на колаген.

Един коментар

  1. При всички случаи трябва да се пие и колаген като хранителна добавка, задължително с витамин C. Най-ценният е от кожа на риба и е производство на полската компания Inventia

    Освен това единствен в света е жив колаген, с жива тройна верига, а не хидролизат, с накъсана структура и само той се усвоява 95% от организма

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*