Home / За жената / Красота / Как да се справим с акнето?

Как да се справим с акнето?

Всички сме били тийнеджъри и сме минали през периода, в който не ни се е искало да се поглеждаме в огледалото. През този тийн период много малко са били щастливците, които са нямали изпълнено с пъпки лице.
Акнето е наистина доста неприятно и може да доведе до липса на самочувствие, затваряне в себе си и не на последно място до някой по-сериозни дерматологични заболявания.

Как да се отървем от ането?За наша радост днес на пазара могат да се открият много и различни продукти, които да ви помогнат да се справите с този проблем, ако вие или децата ви страдате от него.
 
Освен чисто козметичните и медицински продукти обаче можете да предприемете и няколко допълнителни и много уместни мерки, които ще ви помогнат да се справите по-бързо с акнето.
 
По никакъв начин не се опитвайте да се отървете от досадните пъпки, които са се появили като се опитвате да ги „стискате“. Така не само няма да се отървете от тях, но и можете да си създадете още по-голям проблем, тъй като чрез ръцете се разнасят най-много бактерии и пъпките не само ще се увеличат, но и ще станат още по-големи;
Подбирайте внимателно храната си – Отдавна отминаха времената, в които се смяташе, че акнето се появява в следствие на хормонален дисбаланс. Днес вече се знае, че и голяма част от храните, които се приемат могат да доведат до поява на акне. За да не задълбочите проблемите си, избягвайте мазната храна, пържените неща, и за съжаление шоколада;
Пийте поне по литър вода на ден. Приема на по-големи количества вода дневно ще ви помогне да изхвърлите вредните токсини от организма си и освен, че това ще окаже благотворно влияние върху вашето здраве, ще ви помогне и в борбата с акнето;
Спете повече – липсата на сън води до натрупване на токсини в тялото и това оказва влияние както върху целия организъм, така и върху здравето на кожата на лицето.
 
Спазвайте добра лична хигиена – използвайте почистващи гелове, които отпушват порите и поне два пъти дневно мийте лицето си.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*