Home / Психология / Сугестология / Методики на съвременната сугестология

Методики на съвременната сугестология

Съвременната сугестология е начин да се разгърне целия вътрешен потенциал на личността. Тази наука е била създадена от един от великите ни умове Георги Лозанов. Неговата цел е била да докаже, че всеки от нас има генетично заложен потенциал от ума ни. За тази цел се използва внушението. То е известно с термина сугестия. Този вид е съвсем различен от познатите на света методики от древността, които в известна степен дори могат да се нарекат примитивни и непълни.

Сугестология-какво е товаТази наука цели да се разкрие творческия потенциал на пациента, който по една или друга причина е дълбоко подтиснат, за да се постигне пълна хармония с очакванията ни в живота. При днешната сугестология много важна роля играят слабите сигнали, които са видими само от специалистите, но и емоционалните стимули. За да се постигне ефект от тази методика е важно пациента да осъзнае своите възможности и границите на достижимите цели, за които мечтае. Истината е, че нашето съзнание и парасъзнание вървят ръка за ръка, така че това не може да се избегне.
През далечната 1978 година UNESCO е сформирал група, чиято цел е била в действителни факти да докаже полезността на днешната сугестология.
Още на същата година тази наука официално е била одобрена от световната организацията. Днес съществуват много различни мнения за науката сугестология. Едни смятат, че тя оказва благоприятно въздействие не само върху душевното ни равновесие и потенциала ни, но и с нашето здраве. Други пък са на мнение, че методиките на днешната сугестология са много противоречиви и нямат сигурен ефект върху различните отделни личности.
Ние смятаме, че времето, но и неоспоримите факти са доказали силата на тази наука. Днес съвременната сугестология се прилага широко в педагогиката или работата с деца. Така се цели да се разкрие техния творчески потенциал, за да може по този начин да напреднат в училище. Тази наука е цяла вселена, която може да Ви помогне да постигнете хармония със себе си и вътрешните си желания.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*