Home / Психология / Сугестология / Сугестология помогнала на Людмила Живкова да научи английски език за броени дни!

Сугестология помогнала на Людмила Живкова да научи английски език за броени дни!

Дъщерята на Тодор Живков – Людмила Живкова, научила английски език буквално за броени дни благодарение на сугестология.

„Тя усвои чуждия език само за един месец“, категоричен е в едно от последните си интервюта основателят на науката за внушенията сугестология – професор Георги Лозанов.

По думите на българския учен, за когото Ozdravei.com вече писа Тодор Живков го предизвикал да докаже дали методите му работят, или не.

„Категорично ми заяви, че ще ми повярва, ако дъщеря му Людмила научи английски за месец – така, както правеха моите курсисти. В крайна сметка получих благословията на държавния глава и соцпринцесата усвои езика за 30 дни“, споделя още професор Лозанов.

Големият български учен има редица постижения в областта на сугестологията. Той е помогнал на хиляди хора да предизвикат себе си и да постигнат блестящи резултати в много аспекти. По Живково време прочутият българин е най-важният човек в Института по сугестология, който към днешна дата вече не съществува.

Сугестология помогнала на Людмила Живкова

Сугестология помогнала на Людмила Живкова да научи английски език за броени дни

А революционната му теория сугестопедия, благодарение на която се освобождава и стимулира паметта, е много високо оценена от ЮНЕСКО.

Още през 70-те години на миналия век учени в САЩ разработват програма, с която да се ускори процесът на обучение. Те използват именно идеите на доктор Лозанов.

Всеки ден контактуваме с различни хора – близки, приятели, деца и така нататък.

Едни от тези разговори са приятни, други – не толкова. Истината е обаче, че тези контакти ни провокират на различни размисли и съответно действия.

Основната методика на днешната сугестология е внушението, като по този начин се цели да бъде разкрит изцяло личностния потенциал, за да се достигнат всички цели.

Свободата на избора е достижима, макар че много от нас не го осъзнават. Методиката на съвременната сугестология започва от мястото, където спира потенциала на личността.

Именно това е целта, тоест да се окаже, че ние можем да постигнем много повече в любовта, работата, учението и така нататък. Всички думи, мисли, действия и така нататък имат определен психологически пълнеж.

Методиката на днешната сугестология се използва силно и в педагогиката или обучението с деца. Така се цели да бъде разкрит творческия потенциал на децата, като по този начин те да напреднат в обучението си.

Предметите на сугестологията е внушението и освобождаването, като така се спомага да бъде открит потенциала на човека.

Както споменахме, тази наука се използва най-често в обучението с деца. Тя се нарича още десугестивно обучение.

Никой човек не бива да има граници в целите си, като именно това се цели да се научи или постигне с прилагането на методиката на днешната сугестология на практика.

Обучението започва от там, където свършват границите на потенциала на обучавания. Така се помага той да израсне в личностен план, но също така да разгърне своя истински потенциал в живота и да укрепи своето здраве.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*