Home / Йога / Китайска йога / Какво представлява съвременната китайска йога?

Какво представлява съвременната китайска йога?

Според всички направления на днешната йога се смята, че сърцето и умът ни са пряко свързани. Ако се замислим философски над темата, то ще разберем, че това наистина е така. Нека дадем един нагледен пример. Представете си, че сте наранени от постъпка на Ваш близък. Тогава това автоматически Ви прави тъжни от ситуацията. Именно това е и целта на Ци гун или още известна с името китайска йога. Главната мисъл на това течение е, че за да сме щастливи, трябва майсторски да управляваме нашето тяло.

Китайска йога - какво е това?Днешната йога не е насочена само над тренировките на тялото ни, но и на душата, за да сме в хармония със себе си света около нас. Заниманието с нея ще ни помогне да мислим по-широко над нещата – да достигнем физическо, умствено и духовно равновесие. С помощта на упражненията в китайската йога ние ставаме по-издръжливи, като се научаваме да ценим и малките неща около нас. Това оказва от своя страна пряко влияние и на нашето здраве.

С физическите тренировки на съвременната китайска йога ние изчистваме ума си, но и кръвта се връща към мозъка ни. Подобно възобновяване на мислите и движението е първата крачка за достигане на истинско щастие. С помощта на тези упражнения ние ставаме по-подвижни, но и получаваме максимум удоволствие от живота.
След няколко месеца тренировки с китайска йога Вие истински ще опознаете себе си! Ще се научите да се възприемате по различен начин, като единно цяло – хармония с тялото, душата и разума. Според днешната йога, реалната сила на човека се крие в неговото съзнание, затова в тази система голямо значение имат психическите тренировки на душата ни. Така ще се научим да вярваме в себе си и целите, които искаме да постигнем в живота ни.
Съвременната китайска йога ни помага да повярваме в себе си. Именно това е целта на упражненията, които се правят. С помощта на тях и тази система ние можем да променим живота си, но и да постигнем хармония с тялото, душата и разума!

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*