Home / Йога / Китайска йога / Упражнение на елена за жени

Упражнение на елена за жени

Седнете удобно на пода или леглото. Петите ви трябва да опират отвора на вагината. Вие трябва да упражните постоянен и достатъчно твърд натиск с пета върху вагината, така че тя да натиска силно клитора. Ако не е възможно да го направите с крак, Тогава използвайте твърд, объл предмет за пресиране на вагината и клитора. Вие ще изпитате приятно усещане от стимулирането на гениталната област и освобождаване на сексуална енергия.

Започнете с енергично триене на ръцете до получаване на топлина и енергия от тялото. Положете ръцете на бюста, така че да почувствате топлина върху кожата. Сега триите с ръце  в едно външно въртеливо движение. Изпълнете го 36 пъти и максимум 306 пъти. Отначало ръцете ви лесно ще се уморяват. С постоянна практика вие ще изпълнявате тези упражнения комфортно.

Упражнение на елена за жениВъншното въртеливо движение се нарича дисперсия и лекува мастити и рак на гърдите. Може да се извърши и вътрешно въртене. То се нарича стимулация и увеличава обема на гърдите. При триенето тотално се концентрирайте върху изискванията. Това слива тялото и съзнанието в едно цялостно и здраво единство. Докато изпълнявате упражнението, вие ще чувствате горещина или пламък в гърдите или в гениталната област. Това осигурява сексуална енергия в тялото. 

След като приключите с тази част от упражнението стегнете мускулите на вагианта и ануса. Стягайте колкото ви е удобно, след това отпуснете и повторете. Вие ще почувствате приятно усещане идващо от гениталната област по гръбначния стълб и до върха на главата. Това е изкачването на сексуалната енергия по ендокринната система до пинсалната жлеза. Не трябва да форсирате това действие. То е и трябва да бъде естествен ритъм. Отначало ще можете да стегнете мускулите за кратко време, но с течение на времето ще можете за по-дълго. 

Когато успешно можете да контролирте аналните мускули, вие можете да го съчетаете с триенето на ръце. Контракцията може да се прави както независимо, така и с други упражнения. 

Ефектите от упражнението са много забележителни. То укрепва мускулите на вагината и ректума и лекува хемороиди, както и вагинални инфекции, колити, левкорея, и нарушения в месечния ви цикъл. То увеличава циркулацията в половите органи и енергизира областта на пубиса. Помага за подмладяването и красотата ви като поддържа половите жлези силни и енергизирани. То усилва енергията в тялото и създава аура около практикуващия, както и психическа устойчивост. 

Жените се предупреждават да не го правят по време на менструация. Тогава естественото неравновесие на хормоните може да бъде усилено от упражнението. Същото се отнася и до бременнотстта, тъй като може да се стигне до аборт. 

Някой жени ще открият, че тяхната менструация ще спре като резултат от упражнението. Това не е причина за тревога, защото това е един от добрите ефекти от практикуване на упражнението на Елена. Нормалният менструален цикъл ще се възстанови при прекратяване на упражнението. Няма странични ефекти. Таоистите наричат това явление „връщане на кръвта“. То реенергизира тялото и особено женските полови органи. 

Основното е да имате контрол върху аналните мускули, ако искате да усъвършенствате по-късните медитативни и дихателни упражнения. Те са като врата за протичане на енергията в коремната кухина. Без натрупване на тази енергия е невъзможно правилно да се стимулират половите органи и като следствие другите жлези в тялото. 

Правете упражнението сутрин и вечер преди лягане. Препоръките за хигиена са същите. Обърнете внимание на Вярата в слънцето и другите Вътрешни упражнения, които ще енергизират аналните и гениталните части на тялото. 

Легнала поза за упражнението на Елена 

Тази позиция се използва, когато е невъзможна седящата позиция. Легнете на една страна, без значение коя. Левият крак трябва да бъде изпънат, докато десният крак със свито коляно е отгоре. Лявата ръка лежи на пода срещу левия крак, а дясната ръка е пред тялото. Подложете си възглавница. Тази поза позволява на пелвиса и на ануса и ректума да се стягат лесно. Изпълнете движенията описани по-горе. Може да се избегне триенето. Комбинирайте дишането както в упражнението на Жерава. Повторете го 12 пъти като последователно стягате аналните мускули. Вие можете да практикувате това упражнение на слънчева светлина, така че слънцето да къпе ануса и тялото с енергизираща светлина.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*