Home / Йога / Китайска йога / Упражнение на елена за мъже

Упражнение на елена за мъже

Можете да легнете на страни или по гръб, да стоите или седите, както ви е най – удобно. Започнете да триете дланите на ръцете си усилено. Това създава топлина в ръцете и донася енергия от тялото в дланите и пръстите.

   С дясната ръка обхванете тестисите, така че дланта напълно да покрие скротума. Не стискайте, трябва да се чувства само лек натиск, както и топлина от ръката проникваща в тестисите. Поставете дланта на дясната ръка в района на пубиса, един инч под пъпа. Завъртете ръката по или обратно на часовниковата стрелка 81 пъти с лек натиск, така че нежна топлина да се създаде в района на пубиса. 
Елен - упражнение за мъже    След това сменете ръцете, като ги разтриете, преди да започнете отначало. Повторете въртеливото триещо движение 81 пъти с дясната ръка върху пубиса. В Таоизма броят на Ян, или висшата, положителна енергия е 9. От тук 9х9=81, или най – високата възможна енергия. Затова човек се трие 81 пъти в тази поза. При триенето концентрирайте цялото си внимание върху представата за нарастващ пламък в половите органи. Мислете за упражнението. Тази концентрация или таоистка медитация помага да се увеличи енергията при практикуване на упражнението, да се слеят тяло и съзнание в цялостна и здрава единица.
  След завършване на тази част от упражнението с всяка ръка, стегнете мускулите около ануса. Стегнете ги колкото мижете по-силно и колкото можете по – продължително. Както при всички таоистки упражнения, вие не трябва да форсирате процеса. Форсирането върви срещу естествените закони на лечение и създава ненужен стрес върху системата. Изпълнявайте упражнението докато се уморите. Спрете, повторете го, след като сте починали.
   Отначало вие ще можете да стягате мускулите на сфинктера само за няколко секунди. След няколко седмици постоянство ще можете за по-дълго време и без умора и напрежение. Когато изпълнението е правилно, едно приятно чувство ще тръгне от ануса по гръбнака и до темето. Това е следствие от натиска върху простата, която нежно се масажира от затварянето на аналните мускули. Сексуалната енергия така се преобразува в ендокринната система до върха на главата и до пинеалната жлеза.
   Когато почувствате, че имате добър контрол върху аналните мускули, тогава можете да правите това анално стягане при първата част от упражнението на Елена. Аналното упражнение може да се прави също независимо или свързано с други упражнения и е много важно да се стяга ректума и простата. Това упражнение лекува и предотвратява хемороиди, слабост на простата и рак. То засилва нервните окончания около пубиса и пениса и може да лекува импотентност и преждевременно изпразване. То също уголемява главата на пениса, което дава на мъжа по – приятни усещания при сношение.
   Основното е да се постигне контрол върху аналните мускули, ако човек иска по – късно да усъвършенства медитативните и дихателни вътрешни упражнения. Тези мускули могат да се представят като врата или катинар. Когато са затворени, те затварят горната част на тялото и позволяват на енергията да се събира в коремната кухина. Без това събиране е невъзможно правилното стимулиране на половите органи и другите жлези в тялото. Затова е важно да се усъвършенства това затваряне, за да се усили системата до такава степен, че да започне енергизирането и на духовните центрове на тялото. Правете това упражнение сутрин и преди лягане. Ако получите ерекция по време на изпълнението, тогава поставете палеца си в основата на пениса и натиснете рязко надолу, докато масажирате областта на пубиса с другата ръка. Това ще спре притока на кръв в пениса и ще увеличи енергията в половите жлези.
 
  При вътрешните упражнения трябва да се спазва подходяща хигиена. Ние трябва ежедневно да се къпем. Също трябва да се мият лицето, устата и зъбите старателно. Ние често небрежно се отнасяме към миенето на ануса заради социалното табу за тази особена част на тялото. Обърнете се също към Вярата в Слънцето и другите упражнения, които ще енергизират тези области от тялото.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*