Home / Йога / Китайска йога / Еленът, Жеравът и Костенурката

Еленът, Жеравът и Костенурката

  Еленът, Жеравът и Костенурката дават основата на Таоисткото изкуство на Чи-Кунг (Ци-Гун) или Вътрешни Енергизиращи упражнения. Тези три, както и останалите представени упражнения произлизат от древните Таоисти чрез внимателно изучаване на естествените принципи на лечение.

Китайска йога - енергизиращи упражнения Когато се комбинират с медитативни и дихателни техники, те съставят една прекрасна система за самолечение. Когато се практикуват ежедневно, те осигуряват не само свобода от болестта и болката, но и чудесно самочувствие, което изхожда от сърцето на индивида. Те са стъпка, която всеки съзнателен индивид може да направи от материалното към вечното. Китайците смятат, че не всеки може да извърши тази трансформация през времетраенето на живота си. Обаче те наблягат, че човек има нужда да следва тези упражнения като дневен базис за постигане на съвършено здраве и щастие през живота си. Те чувстват, че всеки човек има право да живее свободен от физическа болка, душевни растройства и егоизъм живот. Във време, когато повечето хора могат само да гледат как остаряват, тази система представлява една вълнуваща повратна точка.

   Стресът – от обкръжението, обществото или вътрешен – носи страх и болест. Сега остаряването ражда представи за високо кръвно налягане, склероза, тромбози, рак и болести от всички възможни типове. Доскоро западните хора имаха няколко алтернативи за справяне с тези стресове. Ние просто се стремяхме да забавим развитието на болестта. Обаче, основното ударение на Вътрешните упражнения е върху засилването на нашите тела и души. Те имат за цел да тонизират всички вътрешни системи, включително емоциите и душата. Чрез упражняването им като дневен базис ние можем да гледаме напред към остаряването с чувство на лекота и радостна възбуда, знаейки, че носим в нас от година в година едно вътрешно чувство за виталност и жизненост, които идват от живота, свободен от страха от бъдещи болести и слабост от настоящи болести. Само когато сме развили това чувство на свобода и тази вътрешна виталност, ние ще сме свободни да изградим стабилна основа, върху която нашата истинска духовна природа ще израстне. И само тогава ние можем да се опитаме да се стремим към преобразуване на нашите материални тела във вечни.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*