Home / Йога / Китайска йога / Китайска йога или Ци гун

Китайска йога или Ци гун

Днес ще Ви запознаем с един много интересен начин, за да достигнете хармония между душата, разума и тялото си. Той е известен с името Ци гун или китайска йога. Тези упражнения набират все повече последователи след себе си и у нас.
Както всички знаем, стресът и напрежението са основните фактори, за да страдаме от различни заболявания. Стопирането им може да ни помогне да се радваме дълги години на отлично здраве, но само ако практикуваме редовно китайска йога. Много от болестите в напреднала възраст и не само могат да се стопират, но само ако се занимаваме усилено с усъвършенстване над себе си. Така ние упражняваме не само тялото ни, но също така ума, концентрацията , паметта и разума.

Китайска йога - здраве от изтокаС помощта на днешната китайска йога се засилва имунната система, като се постига баланс с вътрешното ни „Аз”. Също така, по този начин ние се отпускаме, като завинаги се преборваме със стреса и напрежението в живота ни. Погрешно е мисленето, че всички йога упражнения са трудни за изпълнение. При съвременната китайска йога те са леки и спокойни, като така могат да се изпълняват от деца, но и от възрастни. По този начин ние удължаваме нашия живот, защото тренираме организма си на всички нива, но и се предпазваме от стрес.
За да можем да се научим на изкуството Ци гун, трябва да започнем да посещаваме такива курсове, защото сами трудно ще се справим с него. Това не се дължи на факта, че не е лесно, а че по Интернет няма да можете да разберете и да научите истинската същност, за да достигнете хармония между тялото и разума си. Това не означава, че с години трябва да го правите.
Един месец посещения на тези занятия, ще Ви помогне да се научите на основните принципи на днешната китайска йога и да започнете да я практикувате сами в дома си. Направлението на това течение цели да се отпуснем и да медитираме, като по този начин ние откриваме нишката или връзката на човека и природата.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*