Home / Йога / Китайска йога / Китайска йога – тренирайте тялото и душата си

Китайска йога – тренирайте тялото и душата си

В съвременната литература все повече се използва понятието китайска йога. Според тази система, всеки от нас трябва и може да постигне истинска хармония между тялото, душата и разума си. С термина китайска йога като правило се обобщават упражненията, които се използват и днес в будизма.
Според това направление на йогата, ние сме едно цяло, а не разделни неща. Много от нас правят грешката да си мислят обратното и точно по тази причина не се чувстват истински щастливи.

Китайска йога - как да бъдем по-здрави С помощта на тренировките в днешната китайска йога ще намерим хармония със себе си и вътрешния ни свят. Ще се научим, че непостижими цели в живота ни няма. Много важно нещо е, че ако наистина започнем да тренираме китайска йога, ще укрепим нашето здраве.
Програмните упражнения на този вид йога се състоят в три части.
Първата е достигане на баланс между вътрешните и външни сили на човек. Движенията при тези тренировки на днешната китайска йога не са трудни, защото тяхната цел е да постигнем хармония със себе си и околния ни свят.
При изпълнението им е много важно правилното дишане, което се нарича с термина космическо. Практикуването на китайска йога ще Ви помогне да увеличите жизнената си енергия и да се справите със стреса в живота Ви. С тази система се цели да се отпуснем истински, но не само на физическо, но и духовно ниво. Целта на днешната китайска йога е да бъде достигната хармония между тялото, жизнената енергия и съзнанието на човека.
Интересното тук е, че и този вид йога има различни разновидности, но като цяло всички те представляват психически и физически упражнения, за да се достигне жизнен баланс. В живота на всеки от нас присъства стреса – в работата, личните отношения и така нататък. За да се справим с него, ние трябва да познаваме добре не само тялото си, но и съзнанието, разума и душата.
Именно упражненията с китайска йога ще ни помогнат в тази задача, тоест да гледаме на живота с други очи.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*