Home / Народна медицина / Хомеопатия / Знаете ли лечението с какво наричаме нежна медицина?

Знаете ли лечението с какво наричаме нежна медицина?

Хомеопатията представлява абсолютно безвреден нетрадиционен метод на лечение. Прилага се от добре обучени лекари. Тъй като тя е безвредна за бебета, деца, кърмещи и бременни жени, тя има друго наименование „Нежна медицина“. Схващането, че има забавено действие е грешно. При възпалителни процеси, като остра вирусна инфекция, невралгия, алергични реакции, остра страхова невроза и подобни заболявания при правилно подбрано лечение се постига много бърз лечебен ефект. За хроничните заболявания обаче, наистина е необходимо време и повече постоянство.

Нежна мдеицина или хомеопатия ...Медикаменти, които се използват при нея уплътняват мембраната на клетките. Задействат се защитните механизми на организма.
„Нежната медицина“ може да бъде изключително полезна при съчетание с подходяща нутритерапия и фитотерапя. Тази комбинация дава положителен ефект в широк спектър от заболявания. Освен всичко, хомеопатията е абсолютно съвместима с други методи на лечение, важното е то да преминава под лекарски контрол.
Грешно е схващането, че хора лекуващи се с хомеопатични лекарства не бива да консумират кока-кола, кафе, медикаменти, че трябва да пазят диета и да не пушат. Единственото правило, което трябва да се спазва е да не се приемат никакви течности и храни в близките 20 минути след и преди приемането на хомеопатичните лекарства.
Схващането, че хомеопатичните лекарства трябва да се държат под езика докато се разтопят, също е невярно. Истината е, че не е задължително да смучете лекарството – опитът доказва, че разтворено във вода или сдъвкано (както правят децата обикновено) хомеопатично хапче не губи лечебния си ефект. Особено е важно да се знае това, в случай че лечението се прилага на дете. Както е известно, децата не обичат лекарствата под никаква форма, поради което или ги приемат с вода, сок или ги схрускват на момента.
Лекарствата в хомеопатията се правят от минимални дози на едно вещество, което се разрежда само във вода, до момента в който не остане една единствена молекула.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*