Home / Народна медицина / Хомеопатия / Хомеопатия – митове и факти

Хомеопатия – митове и факти

   Имате здравословен проблем и търсите алтернативни начини за решаването му, различни от методите на традиционната медицина? Може би хомеопатията е вашият вариант. Запознайте се с няколко от най-разпространените митове и факти за нея и след това потърсете специалист хомеопат, с когото да се консултирате.

Мит: Хомеопатията има само плацебо ефект.                                       
Факт:Хомеопатията е наука, която се развива от 18 век, почива на научни принципи и има доказан лечебен ефект. 
 
Мит: Хомеопатични лекарства се използват само при хронични заболявания.
Факт: Хомеопатията се прилага, освен при хронични заболявания, и при треска, болки в гърлото, изгаряне, ухапване от насекоми, наранявания и други „остри” ситуации.
 
Хомеопатията - митове и фактиМит: При прием на хомеопатични лекарства са забранени пиенето, пушенето, кафето, шоколадът и всички продукти, съдържащи мента.
Факт: Хомеопатичните лекарства се абсорбират чрез устната лигавица. Затова не е препоръчително да се пуши, дъвче дъвка или пие вода 20 минути преди и след приемането им. Кафето и ментата могат да спрат действието на лекарството и затова е по-добре употребата им да бъде сведена до минимум, а пиенето на алкохол да бъде силно намалено.
 
Мит: Когато се пият хомеопатични лекарства, се спира приемът на всякакви други хапчета.
Факт: Двата вида лекарства могат да се комбинират под наблюдението на лекари с опит в традиционната медицина и хомеопатията.
 
Мит: По време на бременност и кърмене не се прилага хомеопатия.
Факт: Хомеопатичните лекарства, предписани от специалист, са едни от малкото, които жената може да приема по време на бременност и кърмене без риск за детето.
 
Мит: Хомеопатията помага на хората да увеличат ръстта си или да отслабнат драстично.
Факт: Хомеопатичните лекарства не правят чудеса – те не могат да променят ръстта ви, нито да ви помогнат да отслабнете като с магическа пръчка. Ако имате нужда от диета, обърнете се към специалист диетолог.
 
   Наричат хомеопатията „нежната медицина”. Ефектите й върху човешкото здраве са доказани и ако искате да се възползвате от тях е добре да се консултирате с лекар – хомеопат вместо да прилагате самолечение или да вярвате на митове и легенди.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*