Home / Народна медицина / Хомеопатия / Хомеопатията – защо е толкова полезна за нашето здраве

Хомеопатията – защо е толкова полезна за нашето здраве

Хомеопатията лекува нежно

Понякога, да не кажем доста често се случва, още при първото кихане или някое леко неразположение да хукваме право към аптеката и да започваме лечение с медикаменти, които са продукт на химическата индустрия.

Не казваме, че лекарствата, които се предлагат в аптеките са абсолютно вредни за нашето здраве, само искаме да кажем, че има един друг вид лечение като хомеопатията, който би ни бил от много по-голяма полза в някой (да не кажем в доста голям процент) от случаите.

Хомеопатичното лечение използва силата на природата, и поради това доверявайки му се вие можете да се излекувате без организма ви да бъде „натъпкан“ с химикали, от които всъщност е нямал нужда.

Хомеопатията лекува нежно, без да стресира организма и при нея важи правилото, че ако дадено вещество причинява определен симптом, то давано в по-малки дози може да има обратния ефект, т. е. да излекува този симптом.

Хомеопатия - нежната медицина

Хомеопатията – нежната медицина

За да се аргументираме ще дадем следния класически пример: Хинина, който се извлича от кората на дървото хинин, употребяван в големи дози причинява треска, но приеман в малки дози лекува същите тези симптоми.

Това е и основният принцип в хомеопатията – „Подобното се лекува с подобно“.

Интересното при този вид лечение е, че при всеки пациент се подхожда индивидуално, което означава, че хомеопатичните лекарства, които се предписват за определен вид заболяване могат да бъдат различни за различните пациенти.

При определянето на лечението, специалистите взимат под внимание не само заболяването на пациента, но и неговите навици на хранене, нагласи, интереси и ред други неща, които могат да окажат влияние при лечението.

Погрешно е схващането, че при хомеопатичното лечение се използват само билки, тъй като в състава на хомеопатичните лекарства се включват освен билки и други естествени съставки като: минерали, киселини, метали, животински и органични материали и вещества, съставки от растителен произход и т. н.

Хомеопатията има безспорни предимства за нашето здраве, като основните от тях са, че това лечение е изключително нежно и може да се прилага както при деца в много ранна възраст, така и при пациенти в напреднала възраст.

Въпреки, че това лечение има много предимства, все пак е добре да подчертаем, че хомеопатията не е панацея, и преди да пристъпите към този вид лечение е добре да се консултирате със специалист – хомеопат.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*