Home / Йога / Китайска йога / Китайска йога – начин да поддържаме здравето си

Китайска йога – начин да поддържаме здравето си

В днешно време йогата се явява много популярен начин да тренираме нашата психика и физика. Направленията на това течение биват много различни, но днес ще разгледаме малко по-подробни съвременната китайска йога, тоест като начин да достигнем хармония между тялото, душата и разума ни. Думата йога означава връзка, единство, хармония и съюз. Именно това са и целите на днешната китайска йога, защото в забързаното ни ежедневие ние често забравяме за тези неща в живота ни.

Китайската йога - начин да подобрим здравето си Самото направление на йогата има индийски произход, но все пак днес можем да срещнем много различни разновидности. Интересното е, че въпреки че днешната китайска йога става популярна в последните години, подобни направления са съществували и в миналото. Този вид упражнения са известни още с името Ци Гун. Индийската йога е проникнала на Запад много по-рано. Причината е, че в зародиш Ци Гун е бил по-скоро бойно изкуство, като затова не е получил веднага званието йога. Ситуацията обаче се е променила.
Днешната китайска йога става все по-известна, тоест много хора започват да я практикуват. В нея се използват различни медитативни практики, които са способни да изградят невидима преграда между човека и стреса. Така се помага да се достигне пълно спокойствие и хармония между душата, разума и тялото.
В съвременното общество стресът се явява главен фактор, който ни пречи да намерим себе си и да достигнем целите пред нас. Сигурно много от нас са чували израза, че всичко болести идват от нервите. Това наистина е така и затова с днешната китайска йога се цели постигане на пълен баланс между природните сили и човека, като така стресът да изчезне от живота ни.
С пълна увереност можем да кажем, че с редовните тренировки на китайска йога ще постигнете подобряване на вашето здраве, но не само физическо, но и душевно.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*