Home / Любопитно / Терапия / Как да се освободим от стреса в няколко лесни стъпки

Как да се освободим от стреса в няколко лесни стъпки

За съжаление в днешно време почти няма човек, които да не е изпадал в стресови състояния и който да не се е чувствал зле. Стресът е най-големия бич за хората, които живеят в големите градове и на които ежедневието им преминава в напрегната работна обстановка, в чакане в задръствания и в безкрайни проблеми и тревоги.

Знаете ли как да се избавите от стреса най-бързо?Натрупването на стрес може да доведе до изпадане в състояния на депресии, професионално ”прегаряне” и други, затова ако и вие сте в стрес е добре да помислите как можете ако не да се освободите напълно, то поне да се избавите от голяма част от него.
Ето няколко простички и лесни за изпълнение съвета, които ще ви помогнат да се освободите, доколкото е възможно от натрупания стрес.
• Проектирайте образи. Когато се почувствате под напрежение и стрес, просто затворете очи и си представете най-спокойното и релаксиращо за вас място. Представете си, че сте на брега на морето или сред някоя огромна, зелена и изпъстрена с цветя поляна и ще се почувствате много по-добре;
• Релакс в домашни условия. Прибирайки се у дома след стресиращия и натоварен работен ден не бързайте с домашните задължения, а си дайте време, за да се отпуснете на спокойствие. Пуснете си лека, релаксираща музика, запалете ароматни свещи и се отпуснете. Докато се наслаждавате на тихата музика, можете да направите и няколко лесни упражнения, които ще смъкнат натрупания през деня стрес от вас;
• Изберете си четиво и се пренесете на друго място, далече от натоварения си делник;
• Не мислете за това, което се е случило през деня и не пренасяйте проблемите си от работа в къщи;
• Намерете си хоби, което да упражнявате с удоволствие;
• Изберете си спорт, който да практикувате и посещавайте тренировките редовно.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*