Home / За жената / Страсти / Защо мъжете лъжат?

Защо мъжете лъжат?

Преди да започна да нищя въпроса „Защо мъжете лъжат” ще се презастраховам като кажа, че всички лъжем. Аз лъжа, вие лъжете, няма човек, който поне веднъж в живота си да не е излъгал за нещо. Не това е темата на тази статия обаче.
Мъжете, от моята женска гледна точка са странни същества, които лъжат с повод и без повод. Лъжите, които изричат понякога са толкова наивни, че да се чудиш да се ядосваш ли или да се смееш. Понякога обаче от лъжите им боли или те вбесяват, и тогава става страшно.

Защо мъжете лъжат?И все пак ще се опитам да класифицирам видовете лъжи, които мъжете използват почти всекидневно.
Мъжете мразят конфликтите и лъжат, за да ги избегнат. Според тях е по-малката злина, ако на въпроса ”Защо не си изхвърлил боклука, за което те помолих още вчера” отговорят, че Пешо съседа ги е помолил да смъкнат дивана от седмия етаж, отколкото да си признаят, че просто са се залисали в някоя компютърна игра и са забравили;
Мъжете лъжат, защото не обичат да дават подробни обяснения. Това ги изнервя безкрайно много, тъй като смятат, че не е нужно да ви се отчитат или че просто не е нужно да ви натоварват с проблемите си.
Затова, ако ги попитате защо са се забавили от работа, най-вероятно ще получите отговор:
а) имахме събрание;
б) попаднах в задръстване;
в) шефа ме задържа на работа и т. н., докато истината просто е била, че са пили по бира с колегите.
Мъжете лъжат, за да прикрият някоя неудобна истина. Тези лъжи са малко по – опасни и мъжете дълго обмислят стратегията си за това как лъжата им да звучи възможно най-достоверно. Обикновено тези лъжи са съчетани с няколко по-малки ( за по-голяма достоверност).
Мъжете лъжат просто защото така им е по-удобно и доста често дори самите те не осъзнават, че лъжат.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*