Home / За жената / Страсти / Любов не се изисква, тя се дава

Любов не се изисква, тя се дава

Безспорен факт е, че не можеш да „задължиш” някой да те обича, само защото ти искаш така. Не можеш да го задължиш да е с теб, защото ти така си решил.
Не можеш, но има хора (и от мъжки и от женски пол), които се опитват със зъби и нокти да задържат човека до себе си, независимо, че всичките им опити да си остават безплодни.

Любов се дава, а не се изискваТова ваше поведение мили хора означава, че имате ниско самочувствие и се страхувате от отхвърляне.
Преди да се опитате да задържите някого си помислете – дори и мъжа/жената да остане с вас, вие щастливи ли ще сте, когато сте напълно наясно, че той/тя е с вас само, за да не изпаднете в депресии и тежки форми на отчаяние?
Помислете струва ли си да се опитвате чрез различни хитрини, заплахи, сцени да го/я накарате да остане с вас и не ви каже „Сбогом”?
Замислете се най-вече какъв ще е животът ви с този мъж/жена след години, когато няма да е останала у него/нея и частица от уважението, което е изпитвал/а към вас?
Щастие и любов не се купуват и не се натрапват.
Ако искате този мъж или жена да е до вас, нека той/тя да иска наистина да е с вас, а не притиснат/а от капризите ви. Никой няма право да контролира друго човешко същество, както и няма право да се опитва да накара някой да е с него въпреки волята и желанията му.
Никой няма право да използва друго човешко същество, за да задоволи егото си, да притъпи страха си, да възвърне самочувствието си.
Помислете си върху това, преди да се опитвате да си създавате един абсолютно измислен свят на щастие.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*