Home / За жената / Страсти / Има ли чисто приятелство между мъжете и жените?

Има ли чисто приятелство между мъжете и жените?

По този въпрос се е спорило и ще се спори предполагам винаги, тъй като и едната и другата теза имат своите привърженици и противници. Аз няма да се опитвам да давам отговори, нито пък да изказвам категорично мнение, тъй като не съм специалист. Ще се опитам да споделя своето виждане по въпроса, а дали съм права или не ще си прецените вие.

Приятелство между мъж и жена - възможно или не?Лично аз, дълги години вярвах, че има такова чисто приятелство, докато не разбрах, че в едно такова приятелство между мъж и жена винаги единия влага много повече и изпитва някакви чувства, които остават обаче дълбоко скрити. Преди да се опитвате да ме опровергаете и да ми кажете, че вие имате такъв приятел или приятелка, към които никога не сте изпитвали нищо освен чиста „другарска“ обич ще ви попитам: „А знаете ли той или тя какво изпитва всъщност към вас?“
 
Връзките между хората (дори и тип приятелски) винаги почиват на някакъв вид привличане. То може да бъде: сходство в характерите, общи интереси, сходни разбирания за живота, подобни мечти и цели или най-обикновено привличане. Приятелството между мъжа и жената се заражда от някакъв вид интерес и обикновено на по-късен етап преминава във връзка.
Случва се обаче, единият от двамата (обикновено този, който изпитва някакви чувства) да не ги сподели от страх да не изгуби приятеля или приятелката си или да го е страх да сподели симпатията си, за да не бъде отблъснат и наранен и поради това премълчава и крие истинските си чувства с години.
Познавам не е един или двама от тази категория хора, които с години са „най-добрите“ приятели и страдат от това.
 
Този тип хора са безкрайно верни и жертват своето щастие в името на своите приятели/приятелки. Но нужно ли е това? Аз не мисля така. Наложи ми се преди години да разбера, че най-добрият ми приятел всъщност не ми е толкова добър приятел и се почувствах ужасно. Никой не заслужава да страда мълчаливо докато другия върви напред в живота си.
Затова, ако и вие изпитвате някакви чувства към приятеля си от противоположния пол, не ги крийте, а ги споделете. В най-лошия случай, ще знаете, че няма взаимно привличане и ще можете да се отърсите от тази връзка навреме и да поемете по своя път.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*