Home / Хранене / Хранителни добавки / Л-карнитинът е незаменим помощник за топене на излишните мазнини

Л-карнитинът е незаменим помощник за топене на излишните мазнини

Мнозина вярват, че л-карнитинът е най-ефективната помощ, която ви е нужна в ефективното топене на излишните килограми. Неговите преимущества – да гори мазнини, да забързва метаболизма и да подтиска апетита я правят един от най-добрите помощници за справяне с наднорменото тегло.

Ако сте чували, че той е най-добрата хранителна добавка в режим за отслабване и горене на мазнини, това е заради изключителните му предимства:

Увеличава способността на тялото да гори мазнини

Подтиска апетита

Увеличава енергията в тялото

Подобрява ефективността на антиоксидантите

Подпомага отделянето на непотребните вещества от клетките

Спомага за освобождаването от складираните мазнини за изграждане на мускулна тъкан

Л-карнитин увеличава горенето на мазнини на клетъчно ниво. Макар и често да се слага в категорията с аминокиселините, карнитините всъщност са свързани с витамините от група В. По структура, те наистина наподобяват аминокиселините, но действието и свойствата им са типични за витамините В.

Как той подпомага освобождаването на тялото от мазнините ? Казано с няколко думи – той транспортира мазнините в клетките, за да им достави енергия.

Л-карнитин - незаменим помощник при топене на мазнинитеТой има невероятен ефект като хранителна добавка към режим за здравословно отслабване. В проведено клинично изпитване, участниците, които се хранели здравословно и спортували умерено за 12 седмици свалили средно по 0.5 килограма на седмица.

Друга група от участници, които приемали по 2 грама карнитин на ден със същия фитнес режим и диета свалили внушителните средно по 5 килограма на седмица. Резултатите категорично показали, че добавянето дори само на 2000 милиграма карнитин подсилва топенето на килограмите близо 10 пъти.

Приемането на л-карнитин като хранителна добавка спомага на организма по няколко начина. Способността да разрушава натрупаните мазнини и да ги транспортира като мастни киселини до митохондриите в клетките. Доставената енергия забързва метаболизма и горенето на енергия. Бавният метаболизъм е основна причина за натрупване на излишни килограми. Затова и ефектът от него е толкова бърз и значим.

Едно от най-големите му предимства се състои в способността му да обръща процеса на натрупване на мазнини в клетките, особено в мускулите, сърцето и черния дроб. Когато нивата му в организма са недостатъчни обмяната на мазнини не е пълноценна и води до натрупване на мастни депа в органите.

Л-карнитинът ще ви зареди с енергия, тъй като играе основна роля в производството на енергия. Транспортира мастните киселини с дълга верига в митохондрията в клетката, за да бъдат оксидицирани (изгорени) и да произведат енергия. В допълнение, хранителната добавка пренася отпадните вещества от клетката и предотвратява натрупването им. Забързаният метаболизъм ускорява превръщането на мастни клетки в мускули.

Колко е препоръчителната доза?

Оптималните количества зависят от индивидуалната биохимия на всеки организъм. Препоръчителните дози варират между 50 и 500 милиграма на ден на човек. Л-карнитинът се натрупва в организма, така че може да пропускате приема му ден-два в седмицата.

Започнете с по-малки дози прием и постепенно увеличете количеството, ако се чувствате добре.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*