Home / За жената / Страсти / Шест тайни на целувката за повече страст и здраве

Шест тайни на целувката за повече страст и здраве

Целувката е сред най-страстните, нежни и завладяващи изрази на любовта, която е способна да ни накара да се чувстваме на върха на света. Тя е символ на обич и страсти, на нежност и емоция. Усещането, което дава не може да се опише с думи, то трябва да се изпита. И ако чистото удоволствие от нея не ви е достатъчен повод, за да се целувате повече, то това са 6 допълнителни предимства на целувката за здравето влюбените.

 
1. Подобрява емоционалната връзка – целувките са различни – от нежната ласка на майката към бебето, до страстната  между влюбените.
ЦелувкатаДокосването на устните създава интимност и засилва емоционалната връзка между хората. От научна гледна точка, тя възбужда произвеждането на хормона окситоцин. Ако се чудите от къде ви е познат този термин, то най-вероятно сте го чували като обяснение на хормонът на любовта. Известно е, че именно този хормон е виновникът за влюбването, като ефектът върху жената обикновено е по-силен. 
 
2. Целувките предпазват от бръчки – всяка жена има свои тайни за запазване на младостта и сиянието на лицето и цялостното излъчване. Тренирането на мускулите на лицето е най-добрият начин да се борите срещу бръчките.Целуването без съмнение е най-добрия фитнес за лицето – тренира мускулите и ви дарява усмивка през целия ден.
 
Целувката може да лекува3. Целувката има силата да лекува – Освен силата да подобрява емоционалното състояние на човек и да повдига настроението, целувката лекува реални физически заболявания. Ако загърбим романтичната и страна, обменът на слюнка всъщност предпазва организма от вируси, особено ако целуването доведе до по-горещи страсти и секс след това. Причината за този интересен ефект е в подсилването на имунната система, което тя предизвиква. В няколко клинични изпитвания ползата от по-честото и дълго страстно целуване върху здравето на човек се доказва неоспоримо. Зимата и сезонът на вирусите идва, така че започнете с подготовката от сега, като се целувате повече.
 
4. Целувката действа като болкоуспокояващо – Страстната целувка, която кара сърцето да бие по-бързо от всякога доказано намалява болката, дава двойно повече удоволствие и намалява стреса и болката. Горещите страсти предизвикват отделянето на ендорфин, който е известен като хормонът на щастието. 
 
5. Страстното целуване гори калории – страстната целувка е истинско упражнение с много положителни ефекти, които не може да получите във фитнеса. Тя ще забърза метаболизма ви и ще ви даде чувство на щастие и удовлетвореност. Тренирайте усилено със страстно целуване и животът ви ще бъде по-пълноценен.
 
Целувката възбужда сексуалните желания6. Целувката възбужда сексуалните желания и като цяло подобрява секса – Честото, продължително и страстно целуване подобрява здравето на сърцето, като нормализира ритъма, подобрява самочувствието на човек и подобрява удоволствието от сексуалните преживявания.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*