Home / Любопитно / Афродизиаци / Силата на ароматите и етеричните масла като афродизиак

Силата на ароматите и етеричните масла като афродизиак

Съществуват ли аромати, които действат като афродизиаци? В ароматерапията от векове са познати способностите на етеричните масла да разпалват страстите. Най-мощните афродизиаци са скрити в даровете от природата.

Ако познавате начинът им на действие, природните афродизиаци ще подобрят романтичните ви преживявания и сексуално удоволствие и ще възбудят сетивата ви по уникален начин. Етеричните масла и ароматите имат силно въздействие върху сексуалната възбуда. Не случайно силата на парфюмите се познава от хилядолетия и до днес, различните съчетания от ухания са сред най-мощните афродизиаци навсякъде по света.

От научна гледна точка има силна връзка между уханието и сексуалната възбуда. Усещането за мирис е едно от основните сетива на човека. Различните ухания имат силата да променят настроението, физическото състояние и дори усещането ни за комфорт.Етеричните масла са силен афродизиак

Всеки човек се влияе по различен начин от миризми и ухания. Подходящата комбинация от аромати може да възбуди сексуалните желания и да засили удоволствието от романтичните преживявания.

Най-силното доказателство в подкрепа на теорията за съществуването на аромати-афродизиаци е наличието на феромоните. Те са онези „магически” вещества, които предизвикват привличане между хората, което не винаги изглежда логично и със сигурност не може да бъде контролирано. Феромоните не могат да се опишат, те се усещат. Те са основната причина за успехът на парфюмите.

Подходящата комбинация от аромати създава чувство на радост и еуфория в човек, което по естествен начин предизвиква възбуда и засилва сексуалните желания. Тялото и духът се чувстват напълно релаксирани, с нагласа за предстоящи хубави преживявания и наслада.

Силата на етеричните масла идва и от способността им да ни накара да се чувстваме по-привлекателни и уверени. Ароматите въздействат върху емоционалните центрове в мозъка и предизвикват усещане за увереност и сексуално излъчване. Комбинация от етерични масла се използва като т.нар. виагра за жени.

Все повече жени, които искат да увеличат сексуалното удоволствие прилагат силата на ароматерапията и изпробват различни комбинации от етерични масла. Най-силно въздействащите аромати са тези, които предизвикват отделяне на повече естроген.

Етеричните масла, които горещи се препоръчват за разпалване на страстите са: роза, мушкато, жасмин, пачули, черен пипер, сандалово дърво, ангелика, риган, кориандър, иланг-иланг, бор, смирна, индйско орехче, канела, джинджифил, ванилия, мащерка и лайка.

Етеричните масла могат да се използват по различни начини самостоятелно или в уникални комбинации, които ви въздействат най-силно. За пълна релаксация и създаване на настроение, може да добавите арома масла към ваната си.

Друго невероятно приложение на етеричните масла и в масажно олио. Комбинацията от масажни масла с любимите ви аромати и релаксиращ масаж е най-бързо действащият афродизиак за създаване на настроение и повишаване на либидото.

Насладете се на нежен масаж с етерични масла, като част от любовната игра и ще изпитате неповторимо удоволствие.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*