Home / Любопитно / Афродизиаци / Охлювите – какво знаем и не знаем за тях?

Охлювите – какво знаем и не знаем за тях?

Ако си мислите, че охлювите са само някакво префърцунено ястие, което се предлага в скъпите заведения, лъжете се. Ако ще се намръщите от погнуса само като си представите ястие приготвено от охлюви, по – добре не четете тази статия. Ако обаче искате да узнаете някой от тайните на това малко животинче, то тогава това, което имаме да ви кажем, може би ще ви е доста интересно.

Охлювите - афродизиак или не?Ще ви е интересно да узнаете, че охлювите са едни от най – силните афродизиаци, които можете да откриете изобщо. Хората са започнали да консумират охлюви още от дълбока древност, тъй като са оценили техните невероятни вкусови качества. Още тогава ястията приготвяни с тези малки животинчета са се смятали за ястия, които засилват половата мощ. По времето на Римската империя охлювите са били предпочитана храна и римляните са ги отглеждали в специални ферми, за да имат от този страхотен афродизиак постоянно.
Днес Франция е най – големият производител и износител на охлюви в света, което е напълно нормално като се има предвид, че това е страната на любовта.
Месото на охлювите е вкусно, нетлъсто и с висока хранителна стойност – само в 100 грама от месото на охлювите се съдържат високи концентрации на магнезий, желязо, цинк, фосфор, белтъчини, въглехидрати и само 2% мазнини.
Ако и вие искате да се насладите на вкусовите качества на месото на охлювите или пък ви се иска да приготвите на любимия си една невероятно романтична вечеря, която и двамата няма да забравите, можете да приготвите охлювите на омлет, с лук, с домати, с ориз или да ги панирате или изпържите. А след като ги опитате, надяваме се да споделите с нас дали наистина охлювите са силен афродизиак.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*