Home / Любопитно / Афродизиаци / Стриди – афродизиак с изключителен вкус

Стриди – афродизиак с изключителен вкус

От древни времена хората са търсили различни начини и средства, за да подобрят сексуалния си живот. Използвали са различни отвари, билки, аромати и храни, които да засилят либидото им и да ги направят неустоими за противоположния пол.
 
Един от най-мощните афродизиаци са стридите. Не знам дали защото имат форма на женски гениталии или защото наистина подсилват сексуалното желание и мъжкото либидо, но и до днес те се смятат за много силен афродизиак.

 
Стридите - афродизиак номер едноАко вярваме на легендите, още Афродита хапвала стриди, а най-големият любовник на всички времена – Казанова не пропускал ден без да хапне порция от тези вкусни морски дарове.
 
Всъщност стридите са не само афродизиак, но и много полезна за нашето здраве храна, тъй като са много богати на витамини, Омега-3 мастни киселини, минерали и други. Те са отличен източник на желязо, цинк, мед, фосфор, белтъчини и витамини В 6 и В 12. Ако включите в диетата си тези морски дарове, те със сигурност ще ви помогнат да свалите няколкото излишни килограма, които ви тормозят.
Тъй като стридите съдържат веществото допамин, който има свойството на управлява мозъчната активност и да засилва сексуалното желание и при жените и при мъжете, това допринася за славата им като едни от най-мощните афродизиаци въобще.
 
У нас тези морски дарове не са много популярни не защото не са вкусни или нямаме нужда от афродизиак, а поради една съвсем тривиална причини – доста скъпи са и не са по джоба на всички.
Но ако все пак имате желание да проверите наистина ли са афродизиак или това са просто легенди, можете да приготвите една романтична вечеря на любимия или любимата и да се насладите на изключителния вкус на стридите.
Добре е да знаете, че тези дарове на морето могат да се хапват сурови, обилно полети с лимонов сок или пък можете да приготвите с тях някое ястие по ваш избор.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*