Home / Любопитно / Афродизиаци / Йохимбе (Yohimbe) – естествения афродизиак

Йохимбе (Yohimbe) – естествения афродизиак

Мъжете не обичат да говорят на тези теми и трудно биха споделили, че имат проблем с либидото, но всъщност няма от какво да се срамуват. Загубата на сексуално желание може да се дължи на много и различни фактори като стрес, проблеми в работата или в личен план, прием за някой лекарства и какво ли още не. За щастие съществуват доста съвременни медикаменти, които могат да се справят с проблемите, но ние искаме да ви запознаем с някой по – нетрадиционни методи за повишаване на потентността като отвари и билки, които са естествени афродизиаци.

yohimbeПреди да започнем, е добре да сте наясно, че приемът на билки е само спомагателно средство и ако имате такъв проблем е добре да се консултирате с лекар, който да ви назначи адекватно лечение. Всички знаем, че съществуват различни билки, които действат като афродизиак и за които се говори, че вършат чудеса.
Една такава билка е билката Йохимбе (Yohimbe).
Йохимбе се среща в Западна Африка и това, което и носи славата на мощен афродизиак е, че в химичния и състав се съдържа йохимбин хидрохлорид, който се използва много ефективно в лекарствата за лечение при проблеми със сексуалното неразположение.
За лечебни цели се използва кората на африканската билка, от която се приготвя отвара. В кората на растението се съдържа и алкалоидът йохимбин, който приеман в умерени дози предизвиква кръвонапълване на органите на малкия таз, като по този начин увеличава потентността и сексуалното желание. 
Освен като афродизиак, Йохимбе се използва и като хранителна добавка в диетата на спортистите.
Добре е да се знае, че при предозиране с билката може да се повиши кръвното налягане, да се появи сърцебиене и тревожност. Йохимбе (Yohimbe) не се препоръчва за употреба на хора с болни бъбреци и високо кръвно налягане.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*