Home / Любопитно / Афродизиаци / Жен–Шен – митове и истини

Жен–Шен – митове и истини

На Жен–Шенът от край време му се носи славата като един от най – силните афродизиаци и като корен на дълголетието.

За него казват, че е мъжка билка, тъй като помага за повишаване на сексуалната активност при мъжете.

Родината на тази чудодейна билка е Китай, където е позната и използвана още преди 5000 години както за лечение на различни болести, така и за приготвяне на отвари за дълголетие и младост.

Какво толкова му е специалното на Жен – Шена, та и до днес да е сред най – популярните здравословни продукти и афродизиаци?

В състава на китайската билка се съдържат гликозиди, които имат свойството да стимулират синтеза на гликоген и понижават концентрацията на захар в кръвта.

В Жен – Шена се съдържат също и маслото панаксен, което действа изключително добре върху сърдечносъдовата система, а панаксовата киселина има благоприятен ефект върху ускоряването обмяната на веществата.

Жен Шен - магическо растениеКитайската билка е богата и на витамин С, минерали, пектин, алкалоиди и други.

Много подходящ е Жен – Шена за спортисти, тъй като е отличен енергогеник и има добро тонизиращо действие върху организма.

Билката е много подходяща за употреба при умора, напрежение и стрес, тъй като регулира хормоните на стреса и засилва образуването на хормоните на щастието ( ендорфини).

Има редица научни изследвания на Жен – Шена, според които растението подтиска развитието на някой ракови клетки и приема на билката може да намали риска от заболяване от рак почти наполовина.

Въпреки всичките му лечебни свойства обаче Жен – Шена е най – популярен като мощен афродизиак и славата му не е напразна, тъй като наистина повишава нивото на тестостерона и количеството сперматозоиди.

Голяма част от специалистите го препоръчват срещу стерилитет.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*