Home / Хранене / Хранителни добавки / Хранителни добавки – витамини – има ли ефект от тях

Хранителни добавки – витамини – има ли ефект от тях

Особено през зимата повечето хора са свикнали да пият витамини, както похапват бонбони. Те вярват, че така ще засилят имунната си система и ще избегнат всички сезонния грип и настинката. Дали обаче това е така?
Повечето хора си взимат разтворими витамини от аптеката. Мненията за ползите от този тип витамини са диаметрално противоположни. Някои специалисти твърдят, че те се усвояват много по-лесно от организма. Други, че са чиста химия и не само, че не помагат, ами могат и да навредят.

Хранителните добавки -  витаминиБезспорната им полза е, че са достъпни за хора, които имат проблем с пиенето на хапчета. Ако имате нужда от подсилване и укрепване на имунната система, най-добре е да си потърсите витамини и хранителни добавки – например комбинация от цинк, витамин А и витамин С. Най-добре е да се посъветвате предварително с лекаря си. Нищо, че за да си купите хранителни добавки не се изисква рецепта. Той със сигурност може да ви каже, кои са най-подходящите витамини и хранителни добавки за вас.
Имайте предвид, че прекаленият прием на витамини, независимо какъв тип са, също е вреден за вашето здраве. Затова избягвайте да си ги предписвате сами.
Най-добре е да се прегледате, лекуващият ви лекар да установи какво точно не ви достига и да пиете само тази комбинация от витамини. Междувременно е добре да добавите към менюто си храни, богати именно на витамините, които ви липсват. Не можете да пиете вечно хранителни добавки, независимо от добрия им ефект. Трябва да се погрижите и за момента, в който ще ги спрете.
Ако търсите варианти за общо укрепване на имунната система, можете да се обърнете и към специалист хомеопат. Той ще прецени какво ви е необходимо и ще ви предпише хомеопатично лечение. Така ще избегнете дилемата – да си купувате ли витамини и хранителни добавки или не. И не забравяйте, че най-голям ефект за човешкото здраве имат богатото ежедневно меню и умерената физическа активност.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*