Home / Йога / Рейки / Първи символ на Рейки – Чо Ку Рей (CHO KU REI)

Първи символ на Рейки – Чо Ку Рей (CHO KU REI)

За да лекуваме с енергията Рейки е необходимо да познаваме символите и начините на прилагането им. Какво представляват символите на Рейки?
Всеки символ на Рейки съдържа определена енергия и представлява истина, която се използва в призоваване на дадено значение – по съответния начин и действа. Държим да подчертаем, че когато ще можете да разпознавате енергията, не е необходимо да призовавате силата на символа, тъй като символите се използват за концентрация в свързването на човек с Универсалната Енергия. След като енергийната честота на човека се издигне, символите вече не са нужни за свързване с Енергията.

Чо Ку Рей - Първи символ на РейкиПървият символ е Чо Ку Рей и представлява един от най-често използваните и основни символи. Този символ отговаря за достъпа до енергията, засилването на потока, и духовната защита. Формата на символа има способността да концентрира в една точка универсалната енергия. Подсилва енергийния поток и значително увеличава целителната сила, а значението на този символ на е “Бог е тук“.
Използването му способства за по-бързото заздравяване на рани, изцеление на болести и отслабване. Използването на символа върху четвъртата и шестата чакри осигурява значително намаляване на раздразнителност и нервност. Тук е моментът да подчертаем, че след определено програмиране до следващия момент на връзка с източника на енергията Рейки в период след оздравяване или в процес на рехабилитация, символът работи 24 часа (потокът на енергията не спира).
Използването на символа Чо Ку Рей може да способства за изчистването на енергийното пространство на помещение. Освен това, тази енергия Рейки може да се използва за медитация, изцеления, подсилване на интуицията, а също за захранване на напитки, храна, медикаменти, кристали, скъпоценни камъни и растения.
Къде да разположим символа Чо Ку Рей?
Рисува се в центъра на дланта или върху третото око на проводника, след което се поставя над главата на пациента или директно върху увредената зона. Първият символ може просто да се визуализира преди и по време на сеанса, по този начин се отключва енергийния поток, като името на символа се произнася три пъти. Този метод се използва след продължително време на непрекъсната практика. Символът Чо Ку Рей има способността да активира другите символи на Рейки.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*