Home / Йога / Рейки / Рейки – древното японско лечение използващо енергия

Рейки – древното японско лечение използващо енергия

Усвояването на учението Рейки започва от Рейки I степен. След като човек премине през първоначално настройване, трябва просто да положи дланите си върху болното място и чудото става!Рейки позволява на хората не само да лекуват себе си, но и да лекуват други хора и живи същества.

Учението Рейки способства за цялостното лекуване на човека. Освен това, лечението чрез Рейки е комплексно. При лекуване на силно главоболие има възможност паралелно да се лекуват други органи и нива – емоционално, психическо, духовно и умствено. 

Рейки е енергияНапример, ако изпиете един ибупрофен при главоболие, медикаментът ще елиминира физическата болка, но няма да отстрани първоизточника, а Рейки е методът за премахване на болката на всички нива, както на физическо, така и на емоционално, психическо, духовно и умствено. Учението Рейки ни доказва, че можем да използваме цялата енергия за лечение и да не разчитаме само на традиционната медицина.
Лечителят не може да установи кое лечение е необходимо, но енергията която изтича от ръцете му е свръх интелигентна, тя отива там където е необходимо и колкото е необходимо. Тази енергия е космическа, както я наричат в учението – енергията Ки, тя не произлиза от аурата на лечителя, а от Първоизточника на живота/Богинята. Преди лечителят да започне да лекува, трябва задължително да е минал трите степени на усвояване на учението Рейки, добре да познава различните позиции за поставяне на ръцете при лекуване с енергия.
Благодарение на това чудесно умение, сила и енергия, човек може да излекува и най-настойчивите заболявания в организъма. Много са случаите, в които хора, владеещи Рейки помагат на себе си, на близките си, на животни и дори растения! Енергията Рейки лекува най-различни заболявания – астма, булимия, анорексия, гастрит, глава, гръбнак, гениталии и др. Според това древно учение, всяко заболяване има своя първоизточник, а той се появява на духовно и умствено ниво. Например заболявания в гениталната зона: Вагинит – обида към партньора, венерически болести – сексуална вина, фригидност – страх, отвращение от себе си. Глава: Мигрена – перфекционизъм, гняв и отчаяние. Тумори: стари обиди, отказ от лечение, неправилно развитие; Тумори в матката/миомни възли: ненавист към жените, отричане на женското начало.
Струва си да отбележим, че всяко подобно заболяване се лекува с помощта на Рейки без задължителната намесата на медикаменти.

Един коментар

  1. Интригуваща статия!

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*