Home / Йога / Рейки / Степени на Рейки

Степени на Рейки

Съществуват няколко вида позиции на ръцете при лечение с Рейки. Тези позиции съответстват локализациите на седемте основни чакри и ендокринните жлези, поради взаимодействието по между им в процеса на лечение. Рейки интегрира и активира енергийния, физическия и психическия аспекти в процес на лекуване и съответно в процес на оздравяване.

Според учението Рейки ендокринните жлези са абсолютно равностойни на седемте основни чакри. Тук е моментът да подчертаем, че чакрите са енергийни зони, разположени не във физическото, а в етеричното тяло на човека. 

степените на рейки са 3Всяка чакра отговаря за определена зона на физическото тяло, свързана с определен орган, а следователно има своето въздействие върху функционалната част на организма. 
Ендокринната система лекува хормонален “метаболизъм“ и “равновесието“. Произведените от жлезите хормони отиват в кръвоносните съдове, които захранват органите, които от своя страна пък разпределят жизнената енергия, като същевременно “доставят“ космическата енергия в тялото.
Лечението с Рейки успокоява болката, подпомага заздравяването и елиминирането на здравословния проблем, но преди да се заемем със самолечение или да лекуваме някого другиго посредством Рейки е необходимо да преминем през трите степени на това древно учение и негово пълно усвояване. Държим да подчертаем, че обучението на Рейки – инициацията, трябва да се проведе с посветен.
 
Първа степен на Рейки. 
Обучението може да се извърши в 2-3 дневен курс, в който се изучава най-необходимото: Какво е учението Рейки, за какво може да се използва, как да се използва и необходимите позиции на ръцете при самолечение и лечение на друг човек – около 15 основни позиции на ръцете. Принципите на учението Рейки, неговата история, въпроси, практика. Майсторът – посветеният прави четирите настройки, след което се отваря енергийния канал за космическа енергия.
 
Втора степен на Рейки.
В пъти се увеличава силата на енергия, което способства за дистанционна работа, както и работа със символите на Рейки. Обучението се провежда 1-2 дни, а основната цел е научаването на символите на Рейки и Настройката (посвещението). Символите на Рейки за втора степен са 3: усилване на енергийния поток, ментална работа, преодоляване на времето и пространството – настояще, бъдеще и минало. Възможно след придобиване на първа степен в рамките на 1 година.
 
Трета, мастерска степен на Рейки.
Значително се увеличава потенциалът за енергия и дава възможност на преминалия третото ниво на обучение, да провежда обучение на лечение с Рейки. Обаче, след придобиване на втора степен в рамките на 3-5 години.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*