Home / Любопитно / Терапия / Релаксираща терапия с камъни

Релаксираща терапия с камъни

Поставянето на различни предмети върху тялото с цел лечение се е прилагало още от древността. Всички сме гледали филми и чели книги, в които древните индиански племена лекуват като използват нагорещени камъни, поливайки ги с вода, за да предизвикат ефекта на сауната. В някои други култури пък дори са поставяли горещите камъни направо върху голото човешко тяло.

 
Релаксираща терапищ с камъниВ нашето съвремие терапията с камъни се прилага за пръв път през 1993 година от Мери Нелсън – Ханиган от Тусон, която започнала да прилага специален масаж с 54 горещи, 18 замразени камъка и един със стайна температура. Този метод се прилага и до днес и се нарича терапия Ла Стоун и включва освен използването на камъни и духовни елементи, които спомагат за отварянето на чакрите и за по-голямо духовно извисяване.
 
 
Как се прилага тази изключително ефективна терапия?
 
Масажът с камъни прилича на всеки останал масаж, който познаваме, като разликата е, че се използват камъни, които се загряват или замразяват до определена температура и с тях се масажира клиента. Масажът се извършва с масажно масло (както при останалите видове терапии). След като се масажират гърба, ръцете и краката на клиента, камъните се поставят върху тялото на клиента, с което се предизвиква изключително приятно усещане и се достига дълбок релакс.
 
При този вид масаж не се изисква специална предварителна подготовка, нито някакви специални мерки и той може да се прилага при всеки, който има желание.
 
С какво е полезен масажът с камъни за нашето здраве?
 
Терапията с камъни има много полезни за организма ни свойства, като едни от най-важните за здравето ни са:
  • Стимулира кръвообръщението и отпуска мускулите;
  • Предразполага към релаксация и успокоение на нервната система;
  • Освобождава от стреса;
  • Спомага за изхвърляне на натрупаните токсини в мускулите;
  • Създава чувство на дълбоко спокойствие.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*