Home / Любопитно / Терапия / Водна терапия за болки в гърба – какво трябва да знаем

Водна терапия за болки в гърба – какво трябва да знаем

Как да излекуваме неприятните болки в гърба

Болки в гърба – неприятно усещане от което се оплакват хиляди хора. Водната терапия например е доказан лечебен метод при този здравословен проблем.

Тя включва третиране с течност, съдържаща морски соли или различни комбинации от топла и студена вода за лечение на различни заболявания.

Водолечението може да бъде класифицирано в две категории  – хидротерапия и упражнения във вода.

Докато за последното се изискват специални знания и квалифициран терапевт, хидротерапията при болките в гърба може да се извърши и у дома. Различните комбинации на топла и студена вода се използват за различни ефекти при лечение на заболяванията на опорно-двигателния апарат.

Този метод позволява използването на плавателността на водата, за да се улесни движението. Тази терапия е много полезна, когато пациентът има затруднения при движението, когато не е във вода.

Знае се, че течността улеснява движението. Това е един много ефективен метод за облекчаване на болките в гърба.

Болки в гърба

Болки в гърба

Температурата трябва да е по-висока, за да може мускулите да се отпуснат. Това ще освободи болката.

Терапевтът ще помогне за изпълнението на упражненията вътре в басейна и с течение на времето движенията, които с лекота се извършват вътре, ще могат да се извършват и когато става въпрос за ежедневни дейности.

Хидротерапия за болки в гърба

Хидротерапията е много популярна в Европа и е била използвана в продължение на дълги години. Този метод включва сауна, парна баня и горещи вани.

По време на хидротерапията могат да бъдат добавени билки и това ще помогне допълнително за овладяване на болката в гърба.

Проучванията показват, че накисване на тялото в топла вода води до отпускане на мускулите, по-малко болка и по-голяма гъвкавост.

Трябва да се отбележи, че течността не трябва да се прегрява. Също така, хората, които са чувствителни към температурни промени или са диабетици, не трябва да изпълняват хидротерапия без експертна консултация.

Сауна и парна баня за болки в гърба

Тази терапия стимулира притока на кръв. Сауната не трябва да се използва за повече от 15-20 минути. Ползването на студена вода след сауната или плуването в студен басейн при хора с болки в гърба не е препоръчително.

Топла вана

Класически метод, който може да се прилага и у дома, ако имате вана. Температурата не трябва да надвишава 40 градуса.

Топъл компрес срещу болката в гърба

Обвийте кърпа, намокрена в топла вода и изцедена, около болезнената област на гърба. След това увийте суха кърпа и одеяло върху него. Останете така за около 45 минути до един час. Можете също така да добавите билки или кал за по-добри резултати.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*