Home / Хранене / Здравословно хранене / Няколко ТОП храни полезни за здравето и перфектния външен вид

Няколко ТОП храни полезни за здравето и перфектния външен вид

Какво трябва да похапваме за перфектен външен вид и на какви храни полезни за здравето трябва да предпочетем

Храни полезни за здравето – легенда или мит е това твърдение?

Темите свързани със здравословното хранене, които всекидневно се засягат в медиите, в частни разговори или със специалисти – диетолози са винаги на дневен ред.

Тези теми са и много актуални, особено като се има предвид затлъстяването на населението на Земята и липсата на движение както при възрастните, така и при децата.

Доколко живеем здравословно е въпрос на личен избор и разбиране за живота и тук няма да засягаме тази тема (тя е безкрайна).

Искаме да ви разкажем за някой храни, които ако ги включите в менюто си ще подобрите здравето си и ще възвърнете блясъка и еластичността на кожата си.

Да видим кои са в нашата ТОП класация храни полезни за здравето и външния вид .

Сьомга

Здравословно хранене със сьомга

Здравословно хранене със сьомга

Няма риба, която да не е полезна за здравето ни, но сьомгата се отличава от останалите видове риба.  Тя не само има страхотни вкусови качества, но и съдържа много Омега – 3 мастни киселини.

Според някой медицински изследвания, ако хапвате мазна риба поне два пъти седмично, то няма да изпадате в депресии, нервни състояния и други.

В сьомгата се съдържат високи количества допамин и сериотонин, които се наричат още хормони на щастието. Сьомгата е полезна още за засилване на паметта, здравината на костите и т. н.

Тофу

Тофуто се приготвя от соя и както всички соеви продукти съдържа изофлавони, които спомагат за запазване на колагена в кожата.

Хапвайки редовно тофу, кожата ви не само ще запази по – дълго свежия си и стегнат вид.  Здравето ви ще се подобри, тъй като този соев продукт помага за понижаването на лошия холесетрол.

Според някой медицински изследвания, употребата на тофу помага на черния дроб да прочисти тялото ни от вредните токсини.

Моркови

Всички знаем песничката „Зеленчуци който не яде…“ в която се пее и за морковчето…

Морковите са изключително полезни за нашия организъм. Те като съдържат каротеноиди, които не само придават блясък и здрав вид на кожата, но и подобряват паметта.

Тези вкусни зеленчуци са полезни още за зрението ни, а съдържащия се в тях лутеолин намалява някой видове възпаления.

Ягоди

Малките, вкусни червени плодове съдържат полифеноли, които заздравяват зъбите, борят се с бактериите в устната кухина и предпазват от образуването на кариеси.

Според някой изследвания проведени наскоро, ягодите могат да ни предпазят и от някой заболявания на сърцето, инфаркт и други. Те са част от многото храни полезни за здравето, но е препоръчително да се консумират в сурово състояние.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*