Home / За жената / Красота / Кое е най-доброто време от деня за правене на упражнения

Кое е най-доброто време от деня за правене на упражнения

Твърдите, че от правенето на упражнения няма никакъв ефект и е по-добре да минете на драстична диета или да пиете хапчета, за да постигнете желанията си – стягане и извайване на тялото. А спазвате ли режим на физическа активност или правите хаотична поредица от упражнения, когато се сетите?

Най-доброто време за упражнения – кое е то?За да видите резултата от упражненията, трябва да полагате усилия – макар и не много – постоянно. Изберете си дни от седмицата, в които ще тренирате. Определете например два или три дни, в които отделяте 40 минути, за да спортувате.
 
Най-доброто време, като часове, е сутрин между 7 и 8 и то преди да сте закусвали. Секрецията на норадреналин, кортизол и адреналин е повишена именно през този отрязък от време. Те помагат на гликогена да се преобразува в глюкоза и стимулират обмяната на веществата.
 
Вторият вариант за деня е между 11 и 13:00 часа. Отновно ви препоръчваме да направите тренировката на гладно.
 
Последната възможност е межу 6 и 7 часа вечерта и то преди вечерята да е сервирана. Не забравяйте, че след като хапнете нивото на инсулин се повишава и процесът на разрушаване на мастните натрупвания се забавя.
 
Помислете кога ще е най-удобно за вас да правите упражнения и действайте. Една седмица след като сте започнали да практикувате някакъв спорт, вече ще сте свикнали с него и през ум няма да ви минава да се отказвате. Всяко начало е трудно, но сме сигурни, че още след първия месец, щом видите резултата, ще се почувствате възнаградени. В дългосрочен план разработването на режим за физически активности и упражнения е много по-разумно от това да се подлагате на драстични диети или да пиете хапчета. Спазвайки го, вие ще се наслаждавате на перфектна фигура, ще имате по малко време за себе си и ще се чувствате самоуверени и щастливи всеки ден.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*