Home / За жената / Интимно / Да навлезем без страх в менопаузата

Да навлезем без страх в менопаузата

Всяка жена с напредването на възрастта изпитва притеснения за мига, в който ще настъпи менопаузата. Не бива да имаме такива притеснения, но няма как да избягаме напълно от тях. Притесняваме се кога ще настъпи, дали ще имаме здравословни или други проблеми, изпитваме страх, че внезапно ще остареем и погрознеем, че няма изпитваме сексуално желание и какво ли още не.

Истината е, че менопаузата не е болест, а просто част от естественото ни стареене. Независимо, че тя е свързана с различни физически, хормонални и психосоциални проблеми, това не означава, че това е „края” на живота и младостта ни.
Менопаузата представлява най-общо казано да се разделим с периодите на менструация, тъй като яйчниците ни престават да функционират и ние като жени губим детеродните си функции.
Тези промени за различните жени настъпват по различно време, като за някой менопаузата може да настъпи на 30 или 40 години, докато за други тя настъпва след петдесетата или шейсетата им година.
Менопаузата - какво е това?Какви са симптомите, които могат да ни наведат на мисълта, че е настъпило времето, в което навлизаме в менопауза?
•   Нередовна менструация – месечните менструални цикли стават нередовни или съвсем спрат, кървенето е много оскъдно или доста обилно;
•   Емоционални промени – проявяват се в емоционална нестабилност, появят се тревожност, раздразнителност, честа промяна в настроенията, лесна възбудимост, депресивни състояния и други.
 •   Горещи вълни и нощно изпотяване – горещите вълни се проявяват във внезапно зачервяване и затопляне на лицето, врата и гърба, а нощното изпотяване е последица от горещите вълни и най-често води до появата на безсъние.
•   Промяна във външния вид – наблюдават се промени във фигурата, кожата се състарява, косата изтънява и други. • Липса на концентрация;
•   Болки при полов акт – причината е изтъняването на тъканите на влагалището и загуба на овлажняване, което се дължи на намаленото ниво на естрогените.

Един коментар

  1. абсолютно с Вами согласен, в этом что-то есть и я думаю, что это хорошая идея когда болят суставы ног дона

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*