Home / За жената / Интимно / Искрено и лично за бельото

Искрено и лично за бельото

Дамите, които харесват да носят различно бельо със сигурност имат своите предпочитания за материи, модели и марки. Макар и това да е дрехата, която избираме най-внимателно, има много неща за най-интимните дрехи, които е добре да знаете, за да правите най-подходящият избор за вашето здраве и фигура. Някои от тези интересни факти за него вероятно ще ви изненадат, докато други са широко известни. Най-важното, което винаги трябва да помним, е че най-основната функция на бельото е да поддържа хигиената и здравето.

Искрено и лично за бельото1. С или без? Решението затова дали да носите или не бельо си е строго лично, но съществуват няколко доста силни аргументи в полза на носенето на интимните дрехи. Развитието на бактериални възпаления се засилва във влажна и топла среда. Затова е важно да носите удобни за вас бикини, особено когато се движите интензивно през деня и по време на тренировки и активен спорт. Не подценявайте избора на подходяща материя. Избягвайте материи, които задържат влагата.
2. Прашките не са ви приятел – много дами ги предпочитате, за да избегнат очертаването на ръбовете на бикините върху дрехите. Този тип бельо крие големи рискове за вашето здраве. Те са много стегнати и при движение се местят нагоре и надолу. Предизвикват разраняване на кожата, което може да доведе до инфекции. Друга опасност е пренасянето на бактерии от ануса към вагината и пикочните пътища.
3. Сатенът и дантелата не са перфектният избор – нито една от тези материи не оставя кожата да диша. Дантелата е сравнително груба за кожата и може да предизвика раздразнение. Памучните материи и ефирните платове, които оставят кожата да диша са най-добрият избор за активни дами. Като част от екипировката по време на тренировки може да изберете специално антибактериални материи, които допълнително ви защитават от инфекции и неприятна миризма.
4. За или против кола маска на триъгълника – днес, много дами предпочитат усещането на чистота от пълната кола маска на триъгълника. Но прекаляването с обезкосмяването може да има неприятни последствия. Окосмяването в тази част на тялото има своето предназначение. То защитава чувствителната кожа на гениталиите. Рисковете за здравето са свързани с възпаленията на кожата, врастнати косми и дори белези. Ако все пак предпочитате да се лишите от окосмяването, изберете кола маската пред бръсненето, особено при по-чувствителна кожа, която е склонна към възпаления. Ако изберете пълната кола маска, носенето на бельо е препоръчително, за да защитава кожата.
5. По време на месечния цикъл – мит е, че в тази част от месеца, най-добре е да носите бельо тип „гащите на баба”. За да се чувствате по-добре, изберете най-удобното за вас бельо. Ако се притеснявате от протичане и петна, използвайте тампони или един от съвременните хигиенни начини – менструална чашка.
 
Добрата хигиена и самочувствието ще ви накарат да се чувствате страхотно, независимо какво бельо носите ….. ако изобщо носите такова. Затова бъдете уверени в себе си и излъчвайте чар и добро настроение където и да отидете.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*