Home / За жената / Интимно / Билкови рецепти за закъсняла менструация

Билкови рецепти за закъсняла менструация

Едва ли има жена, която да е нямала поне веднъж в живота си притеснения относно редовността на месечния си цикъл. Доста често се случва уж без видима причина да имаме закъсняла менструация и да се питаме какво бихме могли да направим, за да се справим с този проблем. Разбира се, за закъснението на менструацията може да има много причини, които изискват специализирана лекарска намеса или да се касае за бременност, но ако сме посетили личния си лекар и закъснението на месечния ни цикъл се дължи на стрес, натоварване в работата, притеснения или от смяната за сезона, тогава можем лесно да нормализираме закъснялата си менструация с помощта на билкови рецепти. 

За да се справим и нормализираме менструацията си е добре да пием чай от равен. Равенът е билка, която се използва доста широко в народната медицина и се прилага за лечение на различни болести като мигрена, газове и стомашни болки, но определено чай от равен може да ни помогне и случаите, когато имаме нередовна или закъсняла менструация. 
Доста добър ефект имат и билковите отвари, като отвара от лук и карамфил, която се приготвя по следния начин:

    В литър и половина вода се поставят люспите (външните кори) на няколко глави стар лук и 2 ч. л карамфил. Отварата ври 10 минути, след което сварената и прецедена отвара се пие три пъти дневно по една чашка. Много популярна и с добър ефект е и билковата отвара приготвена от равни части бял равнец, невен, розмарин, седефче, червен кантарион, маточина, босилек и горчив корен. Всички билки се смесват в равни количества и от сместа се взима по 1 с. л, която се вари в 400 грама вода. След като билковата смес кипне се снема от огъня, прецежда се и от нея се пие три пъти дневно по една чаша.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*